Ako nemaš prethodnih iskustava (standarda, dakle) mislim da možeš ok proć i biti zadovoljan za navedeni budget.
Ako ti je soba mala, dakle ne trebaš velike zvučnike, ima za 800 -900 kuna izbor bookshelfa gotovo svih renomiranih tvrtki - B&W, Kef, Wharfedale, Mordaunt short, Mission....svi su starosti oko 10-ak godina, pa možeš računat da im neće trebat servis još neko vrijeme.
Ako ti treba malo veći spiker onda si vjerojatno osuđen na zvučnike japanskih masovnih proizvođača otprilike iste starosti ili mlađe - Sony, Technic, JVC, Pioneer i slično. Jamo, Eltax i poneki njemački model računam u istu kategoriju (možda nepravedno).
Tu možda neće biti finesa kao u gornjoj kategoriji, ali velim, ako nemaš predznanje, svirat će ugodno i bit će više basa.
Moj as iz rukava bi bili zvučnici Acoustic Research za koje se traži 450 kuna. Treba im promjena ovjesa, što daš napravit kod majstora (u Zagrebu ima MAK akustika u N. Zagrebu i čovjek kojeg zovu "Senf" negdje na Trešnjevci - izguglaj) i mislim da bi ukupni ceh bio tu negdje oko tvog budžeta. Radi se o iznimno cijenjenom proizvođaču koji ima kultni status. Onak, imao bi lijepu egzotiku doma (za znalce, kak vele ovi po oglasima). Ako ti se da zezat s tim, preporučam.
Što se tiče pojačala, za 500 ćuna možeš dobit dosta vintage pojačala i receivera, ili novijih receivera (recimo 10-20 godina starih) - onih s digitalnim tunerom, ali dakle dvokanalnih. Ima Denon, Yamaha, Kenwood.....to će ti ok svirat. Ima i njemačkih "proizvođača veš mašina" starosti cca. 30-tak godina. Tu ovisi dosta u kakvom je stanju, ali ako je dobro očuvan primjerak, tu možda ima najviše zvuka. Da imam mjesta za treći sustav u stanu, naručio bi si jedan Blaupunktov set preamp-izlaz-tuner za koji se traži 650 kuna.
Zadnja opcija su ti 5.1 receiveri kojih ima dosta - oni su za tu lovu najmlađi, imaju daljinski i điđe, ali mislim da neće nadsvirat ove gornje. Spojiš ih na front.
Isto tako ne znam kako stoje s popravcima, obzirom da tu ima čipova i sličnog, a ovo gore su uglavnom neki kondići i slično, što ako rikne ne bi smio biti neki veliki trošak.....
U svakom slučaju, daj si malo vremena, pa bi mogao naći nešto što ćeš ponosno pokazivat frendovima, čak i za tu paru.