Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica
Znači, ti, kao stručnjak za napajanja, mene pitaš to pitanje? Neću uopće odgovarati na te provokacije, znaš odgovor i sam zašto kilavo napajanje ne valja. 
|
Prvo nauči razliku između napajanja i regulacije napona na ploči. Ja govorim o ploči ne o napajanju.
Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica
Tako da te vaše priče ništa ne pušim.
|
A što ti pušiš ili ne nije moj problem. I takav stil komunikacije me uopće ne tangira. Čovjeku dajem savjet temeljen na osobnom iskustvu.
Nitko ne kaže da neće radit. Raditi će, no pitanje je koliko dugo. Poanta priče je da mi ovdje čovjeku savjetujemo što je najbolja solucija a ne kocka tipa pa gle ako ti se potrefi možda bude radilo dulje vremena.
Dakle možeš ti imat ne znam kakvo napajanje ali ako ti regulacija napona na ploči nije adekvatna da napoji procesor dolazi do problema.
Meni je osobno Q6600 spalio dvije DFI Darkice uz HX520. Prva je radila oko godinu dana, druga je crkla nakon svega par tjedana (ne sjećam se više davno je to bilo). Pravila nema. Treća bi možda radila dvije godine.
No to nije razlog da nekom preporučim tu kombinaciju.
Isto kako mi je pred očima AMD X4 na defaultu spalio MSI ploču s 4+1 regulacijom pod prime95.
Ironija je tim veća što se zadimila regulacija napona ispod heatsinka gdje je ogromnim fontom bilo ispisano 140W TDP Ready. A glave je koštao 125W TDP CPU.
A di slobodno ''puši'' što god želiš, no pusti čovjeka da sam odluči jer to su ipak njegove pare.