View Single Post
Staro 08.11.2012., 00:31   #1374
Hombre
Registered User

Datum registracije: Jan 2011
Citiraj:
Autor imaticx Pregled postova
Danas dobio refund za bateriju za laptop. Seller mi vratio novce jer kaze da nije proslo carinu i da mu je paket vracen. Cijena je oko 140 kn. Zasto sad to?
Zbog njihovog nacionalnog kongresa sve pošiljke su bile podvrgnute rigoroznoj kontroli, a potrefilo se da je u 9. mjesecu bio njihov nacionalni praznik pa su se izopijali ko prasad tako da su te dvije stvari stvorile neviđenu gužvu. Prije desetak dana na siteu jednog sellera me dočekala obavijest da od jedanaestog mjeseca po kineskim zakonima neće biti moguće slati samo baterije ali da se naruče zajedno s nekom sitnicom pa će proći. Inače i ja sam od jednog od njih dobio poruku da mu se item vratio ali se sigurno nije vratio iz HR nego od kineske carine iako nije bio baterija. Prema dostupnim informacijama kinezima se u prošlom mjesecu vratilo najmanje 300 000 pošiljaka tako da se iz toga može vidjeti da je kod njih došlo do nekog gadnog krkljanca.
Što se tiče carinjenja slušalica i ostale robe sve zavisi u kojoj si županiji. Ako si u Zagrebu šanse da tako nešto sitno prođe su ogromne jer im je tolika gužva da gledaju samo veće i teže dok u manjim sredinama imaju vremena pa i manje stvari često otvaraju ali i puste ako vide da se radi o manjim svotama dok sve skuplje obavezno carine tako da hoće li nešto biti carinjeno ili ne u Zgb ovisi isključivo o gužvi i gabaritima dok su manje pošte carinjenja manje opterećene i šanse da te ogule za dažbine daleko veće
Hombre je offline   Reply With Quote