View Single Post
Staro 05.11.2002., 22:56   #17
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Sophosu dajem palac dolje. Jednostavan nije nimalo. Sučelje mu je totalna koma, a mrežna podrška katastrofalna i to ne toliko zbog funkcionalnosti, nego zbog užasne neintuitivnosti i nepreglednosti sučelja i zbog činjenice da ništa nije integrirano, već je sve odvojeno i posebno treba instalirati i konfigurirati (SAVADMIN, Enterprise manager, Win9x/NT verzije, mail monitor i sl.)

Konkretno, dobijete zadatak instalirati Sophosa na 30 računala u NT domeni sa auto updateom. Gubite mnogo vremena proučavajući manual kako se step-by-step kako se radi prvo centralna instalacija, pa server, pa enterprise manager, pa savadmin, pa kako se stvar deploya na računala... čista neproduktivnost! Samo kod instalacije postoji 15348 načina da se zeznete. Mislim, procedura je živa koma i da se savladati, ali potpuno bespotrebno.

Ukoliko imate 192MB+ RAMa u mašinama, moj definitivan glas je Norton Antivirus. Instalira se piece-of-cake, daleko je konfigurabilniji od Sophosa i ima nešto prekrasno: LiveUpdate! Nešto što užasno fali na Sophosu, ako nemate server. Instalacija u mreži je također, prava poslastica!

Ukratko, Sophos je ružan, Norton je prekrasan. No, ako imate slabiju mašinu (486, P1..) ili malo RAMa (128MB-), ipak radije uzmite Sophosa.