View Single Post
Staro 06.11.2012., 00:30   #3573
Night
Premium

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor joe black Pregled postova
Pozdrav svima,
dobio sam neki dan TP-Link TD-W8951ND, a pošto trebam sva 4 potra za LAN, zvao sam SZK i pitao ih kako da ona 2 IPTV porta pretvorim u LAN. Dobio sam odgovor da se može al da oni ne pružaju podršku za to.
Pošto se sa stavljanjem kvačica na sva 4 potra u Lan setupu ne dobiva ništa ( i dalje se na ova 2 IPTV porta ne može spojit na internet), ubacio sam novi Firmware sa TP-Link-ovih stranica (TD-W8951ND_V4_120511).
E, sad ga ne mogu više konfigurirat jer ne prihvaća VPI=0 VCI=35 i naravno ne mogu se spojiti na net.
Na stranicama Optime nema ništa za njega pa bi molio da mi neko postavi ROMFILE (rom-0), ako će i to pomoći.
Znači treba mi 192.168.1.1 -> Maintenance -> Firmware -> ROMFILE SAVE.
Joooj, za flešanje bilo čega vrijedi pravilo "ako nisi 100% siguran što radiš, nemoj to raditi".

"rom-0" (romfile) je konfiguracijski fajl, nisam siguran koliko će on pomoći, on se ionako resetira kad se napravi factory reset na modemu. Ako ga ne nađeš za dan-dva probati ću se ja dokopati nekog 8951nd pa izvući to iz njega. Mislim da tebi nešto ne valja sa firmwareom, ima ih više verzija pa možeš probati i neke druge, možda si uzeo neki brandirani pa zato ne dopušta mjenjanje PVCova. Inače, imam pri ruci 8901g i kad se spojim FTPom vidi mu se firmware (zove se "ras"), ali ne može se downloadati iz njega, vjerujem da je isto sa 8951nd, tako da opcija da netko downloada fw iz ispravnog modema mislim da otpada, barem standardnim metodama.

Inače, koliko sam dosad vidio Optimine modeme, nijedan nema lockano ništa, sve se može namjestiti i mjenjanje firmwarea nije potrebno. A evo probao na ovome mome, za podesiti IPTV portove (ili jedan od njih) da budu za internet je potrebno napraviti promjene na tri mjesta u konfiguraciji, jedna je pod LAN, a druge dvije se nalaze pod VLAN u Advanced Settings.
Night je offline   Reply With Quote