Citiraj:
Autor antrax
ja mogu samo reci da nisam jos vidio banku na non *x-u 
|
Imas neki primjer?
Zadnji puta kada sam bio u RBA, gotovo sve se vrtilo na Windows okruzenju, ukljucujuci i bankomate koji imaju modificiranu CE verziju na sebi. Jedino non-Windows okruzenje bili su transakcijski serveri, neka Sunovo djubrad ako me pamcenje dobro sluzi. To je bilo 2008., nekao ne vjerujem da su imali neku ozbiljniju migraciju van toga do sada.
Koja to banka u kojoj si bio vrti *nix desktop okruzenje i popratne resurse?
Citiraj:
Autor RAUL
Kako bi se reklo u mojem poslu safety first  .Sve institucije/agencije/firme koje drze do svoje sigurnosti birati ce Linux ( koliko god to kostalo ) i to zbog toga jer "vidis" kod i mozes pokrpati vise manje sve sigurnosne rupe, dok recimo kod Windowsa taj kod neznas i mozes samo nagdjati gdje su propusti i nadati se najboljem.
|
Samo me podsjeti, kad si
ti (ili tvoji prijatelji zabrinuti za sigurnost iz agencija/institucija/firmi) zadnji puta "pokrpao" "sigurnosne rupe" na Linuxu?
Takodjer, volio bih da mi objasnis ovo malo detaljnije:
Citiraj:
...koje drze do svoje sigurnosti birati ce Linux ( koliko god to kostalo ) i to zbog toga jer "vidis" kod i mozes pokrpati vise manje sve sigurnosne rupe, dok recimo kod Windowsa taj kod neznas i mozes samo nagdjati gdje su propusti i nadati se najboljem.
|
Dakle, obzirom da biras Linux i u njemu vidis kod te krpas rupe, docim kod Windowsa taj kod ne vidis pa "nagadjas" gdje su propusti, zasto onda samo Linux kernel ima rupa ko Čičolina nakon ozbiljnog DP-a? Buduci da imas kod i mozes pokrpati sve rupe i ne moras cekati i nagadjati gdje su propusti, covjek bi ocekivao kako je taj kod zaista savrseno napisan. Ili da Windowsi nemaju kod??!?
Znas li ti uopce koja je poanta FLOSS-a? Ne moras mi odgovoriti na to pitanje...
BTW:
http://www.cvedetails.com/vulnerabil...ux-Kernel.html
Citiraj:
A budimo realni u takvom sektoru sigurnost mora biti na prvom mjestu.
|
Upravo tako. I zato svi koriste Windowse u takvim okruzenjima.
Citiraj:
Recimo ja gledam na Linux kao na lego kockice koje uvijek mozes nadogradjivati
|
Ti definitivno gledas na Linux kao na lego kockice, to smo vec ustanovili.