View Single Post
Staro 04.11.2012., 08:31   #3554
Ico2005
Premium
Moj komp

Ico2005's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Ova situacija traje već jedno 10-tak dana. Net - katastrofa, blagi užas. jedva 1 mbit, sinoć negdje oko 20 sati (Imam O3 surf sa 5 mbit-a). Idem nazvat SZK, i nakom minutu-dvije javi se jedna vrlo ljubazna teta. Objasnim ja šta se dešava, sačekam jedno 2 minute, javi se ona ponovo i veli da imam jako veliko download od nekih skoro 7 mbit-a. Tu sam zinio - pa kako 7, otkuda 7 ??? Pita me jel mi se netko možda ubacio preko bežičnog pa guta promet... Ugasim wireless na modemu, i dalje mi veli da je preko 6 mbita download. Sjednem za komp koji je žičano spojen, ništa se ne skida, prometa na kompu nema gotovo ništa, brzina i dalje loša. Pogasim oba OptiTV prijemnika. I dalje download preko 6 (što se i vidjelo po lampicama na modemu da ima dosta prometa). Velim joj, sad ću preko Task Managera zatuć sve procese koji nisu neophodni pa ćemo vidjet, iako nisam vidio nekakve procese ili programe koji su sumnjivi i koji ne pripadaju tu. I krenem redom... Kad sam došao do programa Net Limiter i kad sam ga ugasio, veli ženska - Sad je dobro, to što ste zadnje ugasili to vam je gutalo promet. I sad mi nikako nije jasno kako program koji je napravljen baš za to, za nadzor i kontrolu programa koji se spajaju na net i njihovo ograničavanje potrošnje brzine, može takvu stvar radit, neka 3-4 sata kupit gotovo svu brzinu.
Ico2005 je offline   Reply With Quote