Citiraj:
Autor Burko
ja sam isao na potrosnju, da li utjece temperatura procesora na samu potrosnju. da, logicno jest, ali unazad je bilo rijeci da i ne bas  .
plus:
|
naravno, zbog disipacije korisne energije
Citiraj:
Autor Burko
i ja se apsolutno slazem sa ovim. no nije mi jasno kako moze procesor proizvoditi jednaku toplinsku energiju sa srot hladnjakom i hladnjakom tipa mugen?
jer kao sto rekoh, zar se mugenom ne dobiva jednostavno manje grijanje procesora, manja toplina stvorena od procesora? samim time i manja kolicina topline "ispustena" u okolinu?
|
manje grijanje procesora ne podrazumijeva manje stvorene topline, stvorene od strane procesora
zamisli da si još na svome testu upotrijebio LN2
- dal bi procesor proizveo manje toplinske energije ili bi jednostavno brže odvodio tu toplinsku energiju u "atmosferu" a rezultat bi bio puno manja temperatura procesora u odnosu na korišteni kuler?
- dal bi potrošnja zbog toga bila manja? vrlo vjerojatno bi, ali neznačajno u odnosu na kuler koji si koristio u svome testu
pitanje je:
dal je (brže) odvedena toplina s boljim kulerom+toplina nastala zbog disipacije korisne en == (sporije) odvedenoj toplini s lošijim kulerom+toplina nastala zbog disipacije korisne en?
sumnjam da će se itko pozabaviti ovime na forumu, ali ja bih rekao da su u (ne)ekstremnim uvjetima ukupne topline s boljim tj. lošijim kulerom približno jednaki