Citiraj:
Autor Venomgamer
Znaci bolji hladnjak brze odvodi toplinu s proca ,procesor je hladniji a soba toplija,iako u uvjetima potpune izolacije sobe oba dva hladnjaka bi jednako ugrijala sobu. 
|
ali meni nije osobno nesto jasno, opet. jer koliko vidim, prakticki svi ponavljate da je jednaka toplina koja se otpusta u okolinu, ali ovisno o kvaliteti hladnjaka se ta toplina efikasnije prenosi preko hladnjaka sa procesora, itd.
e sad, ono sto meni nije jasno je upravo ta kolicina topline, vrijednost temperature samog procesora,
koja nije konstantna. ona ovisi o vise stvari, medu njima i o samom hladnjaku. tj, da li losi hladnjak moze/ima sposobnost hladiti procesor jednako kao neki uber dobar hladnjak? da li procesor radi na vecoj temperaturi sa losim hladnjakom, core i slicno? da li kod velikih opterecenja ta temperatura ima puno strmiji uzlet kod losijeg hladnjaka, nego kod boljega?
sve 5, ja se slazem da hladnjaci prenose temperaturu sa procesora (zapravo IHS-a) i tu temperaturu otpustaju u okolinu, i slazem se da minimalna toplina mora postojati. no ono sto meni nikako nije jasno je da uber hladnjak ne sudjeluje u samom hladenju procesora, tj da on samo sluzi u prijenosu topline X vrijednosti sa IHS-a procesora na sam hladnjak. zar ne vrijedi jednako, tj da toplina manje vrijednosti (zapravo vrijednosti temperature okoline) hladnjaka se prenosi na sam IHS procesora, i samim time mu spusta temperaturu procesora? sto automatski znaci manja temperatura procesora, tj manja kolicina topline koja se otpusta u okolinu, jer je jednostavno - manja kolicina generirane topline sa boljim hladnjakom?
ja bi se u svakom slucaju slozio da je rijec o konstantnom izvoru, tj o necemu (procesor) sto generira uvijek jednaku kolicinu topline. ali to procesor nije

. stoga mi i dalje nije jasno, nisam nikada slusao termodinamiku, tko jest i kuzi tematiku i da mu se - zamolio bi objasnjenje

.