View Single Post
Staro 02.11.2012., 16:25   #96
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
pojma ja nemam, tu su se spominjali poluvodici, pa povecanjem temperature njihove bolje karakteristike, pa ovo-ono da ne utjece temperatura. ali osobno mislim da je sve to povezano, jer procesor sa boljim hladnjakom ce raditi na nizoj temperaturi, nego sa losijim hladnjakom. da ce biti isto generiranje topline takoder ne vjerujem, da neka minimalna vrijednost je obavezna i neizbjezna - to je cinjenica.

ali ne prihvacam cinjenicu kako boljim hladnjakom (tipa mugen) i komadicem lima sa 6cm ventilatorcicem se generira jednaka kolicina topline. iz cistog razloga jer sa mugenom je moguce "drzati" procesor manje toplim, tj sam hladnjak preko baze prenosi/ne dozvoljava procesoru grijanje kao neko sranje. jest da nema veze toliko sa samim clankom i u to ime se ispricavam, ali je krenulo daleko prije od ovoga danas..........

btw, pa nisam lud drzati procesor tjednima na onih 85°C . dotakao tu cifru i to je to, spojio vent i ode dolje temp.

Burko je offline   Reply With Quote