Pozdrav svima, ne znam jesam li na pravoj temi ali svaka je pomoć dobrodošla. Situacija je slijedeća...
Imam 2.1 sustav aktivnih nearfield studijskih monitora (rang cijene 500€, dakle srednja klasa). Trenutno su spojeni na internu, staru 24bitLive! SB karticu.
Htio bih zamijeniti tu staru creative karticu nečim na što bih idealno mogao spojiti i planirani gramofon (koje će imati kvalitetno pretpojačalo, dakle ne treba phono ulaz) i po mogućnosti električnu gitaru (kad mi se ne da vaditi njeno pojačalo), da je eksterno (USB) te da ima TRS ili XLR ili chinch konektore a ne 3.5mm.
Subwoofer sam trenutno radi cutoff (šljaka ok) tako da ne treba nužno imati LFE izlaz (dosta L/R) iako može i tako.
Budžet - a recimo oko 1000kn... ne mogu si opravdati veliki trošak kad uglavnom "trošim" MP3ice, nešto FLACa, filmove i streaminge, a računalo je centralni uređaj.
Recimo ovo sam jedino zasad iskopao da zadovoljava i na prvu se čini kao ok rješenje -
http://www.esi-audio.com/products/u24xl/, iako nema Hi-Z ulaz za gitaru. Ima li netko iskustva s ESIem?
Prijedlozi za alternative? Znam da je malo specifično ... do sad sam dobio prijedloga od receivera do mikseta... ja bih nešto jednostavno, maleno, oku ugodno i bez previše komplikacija.