View Single Post
Staro 02.11.2012., 07:50   #89
C128
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
mozda sam zapravo i imao pravo dakle . ok, ne izravno onako kako sam mislio, jer se tu u ovome testiranju spominju svakojake stvari i formule nad kojima ja mogu samo plakati, ali cini se da jest - sa porastom temperature raste i potrosnja procesora/racunala.

meni ako se bas bude dalo to napravim sutra sa jednom 754 kanticom koju imam sa strane. imam mjerac koji ocitava struju iz gradske mreze, ako se poveca za 5W, to ce biti vise nego dovoljno da si dokazem. napon procesora ce biti fiksan, mjerenje sa hladnjakom i nekako samo napraviti da temp ode fest gore, pod full loadom. bit ce zanimljivo .
Ako me sječanje još služi, AMD socket 754 desktop procesori imaju fiksirani množitelj, te im se stoga takt za razliku od novijih procova ne mijenja ovisno o opterećenju. Bez obzira na to mijenjati će se potrošnja procesora ovisno o opterećenju istog. Ako ne kompu imaš XP instaliraj si SpeedswitchXP, pa se onda igraj. Pravo testiranje bi bilo da u kompu kratkotrajno isključiš ventilator na procesoru ili neovisno o mjerenju kompa ubaciš unutra grijalicu od 60-100W (žarulju) uz isto opterećenje procesora. Problem mogu predstavljati ventilatori na procu i kućištu koji bi trebali raditi brže što je toplije, a time i trošiti više struje tako da ne treba donositi brzoplete zaključke.

Usporedbe radi kada sam promijenio Athlon XP 2500+ za Celeron G530 potrošnja cijelog desktopa računala mi se gotovo prepolovila.
C128 je offline   Reply With Quote