Citiraj:
Autor nex
Poanta mog ranta protiv ocjena je ova: sto tebi znaci ako sam ja filmu dao 7.0 ocjenu? Sto ti znas o meni i mojim kriterijima po kojima ocjenjujem filmove? I onda Nina da istom filmu 8.5, Burko 6.4, Sa_Stilom 9.8, iz toga ispadne prosjek ~7.9 i kaj tocno tebi ta brojka znaci? Svatko od nas je ocjenjivao film po svojim kriterijima... kriterijima koje samo mi znamo. Sad ekstrapoliraj ovaj primjer na par milijuna IMDB korisnika i situacija je jos gora - sto na kraju znaci ta brojka kraj naslova filma? Nista, osim sto pokazuje koliko je neki film popularan.
|
apsolutni potpis. ali generalno je smijesno sto ste se uopce uhvatili tog ocjenjivanja toliko

. mislim, tesko vam je uzeti tu ocjenu kao donekle smjernicu u/pri izboru? jer ocito jest, jer se vodi ovolika rasprava........
plus, sto ljudi, sto cudi. i to uvijek treba uzeti u obzir, da svatko ima pravo na svoje misljenje. ja sam si ovdje vec isfiltrirao par ljudi kojima "mogu vjerovati", jer imamo jako slican ukus. vjerujem da ovo vrijedi obostrano. i takvu ocjenu uzimam kao vise vrijedecu naspram nekih drugih, ili generalno IMDB-a.
i dodatna stvar je popratno objasnjenje zasto je nesto dobro, ili lose. jer upravo po tome mozes dozivjeti zasto je taj film dobar ili los, ovakav ili onakav. netko se pali na efekte i samo to gleda, i odmah skuzis po napisanome kakvi su prohtjevi takvog konzumenta. i automatski, ako si dovoljno sposoban, znas sto ocekivati

.
sto se tice Star Warsa, osobno sam treki

. i star ward mi nikada nije bio nesto posebno, jednostavno nije. mozda jer nisam gledao originale kada su izlazili, pa je to bilo nesto wau........ tada. imam jako slican osjecaj prema star warsu kao opcenito prema spilbergovim filmovima, bili su mrcine za svoje vrijeme. ali nisu evergreeni

. i izasao novi nastavak ili remake ili neki treci jarac, mozda pogledam. ali da cu ici gledati samo jer je eto, snimljen nastavak i ja to moram / jednostavno moram pogledati - ne, jer ne ovisim da moram gutati sve sto ti se servira

.