Citiraj:
Autor FitzTN
Evo da javim za svog Panasonica  .
Otprilike mjesec dana nakon montaže je jadan ostao bez plina  , valjda kod montaže nije nešto dovoljno bilo stegnuto, iako monter ne želi reći, a meni se na krov ne ide. Uglavnom, plin napunjen i veselo dalje radi. Jučer i danas je u režimu grijanja, baš me zanima kako će troškovi izgledat i koliko stvarno troši u tom režimu, moram ispitati, ali stvarno brzo zagrije, odnosno stvori dojam topline.
Troškove kod hlađenja sam ispitao, i ispadaju mi 2-4 kn (kWh) na dan, što je zaista malo u odnosu na konfor koji pruža.
|
Javljam se još jednom

.
Evo sad već neko vrijeme svakodnevno radi u režimu grijanja. Zadovoljan sam brzinom grijanja, zaista brzo zagrije prostoriju da je u njoj ugodno biti i raditi (grijem na 23 C). Preko noći se prostor ohladi na 17-18-19 C, pa svako jutro nanovo zagrijava.
Primjetio sam zadnja 2-3 dana kako zna zaustaviti proces grijanja, prestane puhati i počne grijati i otapati vanjsku jedinicu

. Kad počne grijati vanjsku, stvarno dosta kondenzata izbaci iz odvoda vanjske, pa se očito stvarno zaledi. Nisam mjerio uređajem potrošnju struje, ali pratim potrošnju na uri i nije nešto previše povećana (2-4 kWh više). Kako je uređaj (Panasonic YE12MKX) namijenjen za rad do samo -5C, čini se da bi mogao uskoro u zimsku pauzu

. Tad nastupa trajnožareća peć na drva i režim rada 17C - 30 C

. Nema s njom između

.
Jedino me brine što mi je klima sad na krovu (skoro pa doslovno - na boku izbačene "kućice"), pa nema nikakve zaštite od kiše i snijega. Ne znam koliko joj to smeta, pa bi ako je potrebno iskonstruirao neki krović.