Nakon podrobnijeg testa par dojmova.
Grafika je ok, iako mi je odma sve stavilo na low al glavno da ide 40-50fps.
Upravljanje je nekako cudno, auta slabo skrecu, da bi skrenio ili rucna ili drift, sa time da je drift ocajan i nije ni sjena onom blazenom drift iz burnouta, ovdje se drift ugusi u pola krivine pri blagom bjezanju dupeta...svasta. Dobio sam osjecaj da te tjeraju da driftas jer je skretanje kao u Ridge Raceru, ili driftaj ili trazi drugu igru.
Stil utrke je standardan, sprint ili krugovi a ima i speedtrap, sve ok na tom frontu. Problem je stil igre, navikao sam da ako pogrijesim totalno cekpoint da odma restartam utrku jer dok ja zakocim (a to je druga prica jer auta koce sporo da se ubijes, sa 50km/h do nule treba mu 3-4 sec...mislim wtf), anyway, okrnem se na cesti za 180, nazad do skretanja, ubrzavat kroz cekpoint i za 10 sec stignem sve ispred sebe jer igra njih uspori.
A to sta su oni isli 220 kad sam ja pogrijesio put i trebali bit 2 km dok se ja vrati nema veze.
Isto kad je duel, vozimo usporedo i zabijem protivnika u zgradu, racunam ako meni treba 5+ sec da me igra ponovo vrati u auto + dok ubrzam da pocnem sustizat protivnike, on ce sad bit 8-10 sec iza mene, tj, barem si mogu tjesno priustit 1 sudar ako zajebem stvar. Nope, za 5 sec je odma iza mog dupeta a bio je pravac i boostao sam 280km/h, znaci glupa catchup metoda iz NFS2 je opet tu. I bez opcije da se iskljuci kao u starom most wantedu. Retardirano.
Sistem policije je standardan, sta god ja napravim na mene se zove totalna potjera a zadnji heat level je vjerovatno takticki nuklearni udar da me zaustave, a ostali mogu radit sta hoce, njih policija nikada ne lovi. Cak ni u istoj utrci, ako AI prvi prodje kraj policajca, zar nebi on trebao imat aggro a ne ja sta sam u sredini packa.
Dmg auta, je totalno sranje kao i uvijek. Posto su ovo brand name auta, nema shanse da im bude ista vise od poluviseceg branika, malo oguljene boje ili razbijenog stakla. Zabio se u zid ili druo auto sa 250+ i branik padne sa jednog nosaca... nema vise onog burnout uzitka da vidis usporeno kako se gneci lim, lete vrata i kotaci na sve strane.
I slag na kraju, posto je igra planirana za glupi MP ocito, sistem upgradeova auta je jos gluplji. Za svako auto posebno treba grindat utrke i skupljat upgradeove. Navozio se sa GTRom i da vidim druga auta kakva bi bila, a nijedan upgrade ne pase na njih, sve vozi ponovo....ma daj Mozda djelovi za auta idu po tierovima ili klasama, al nisam vidio da nijedno od 20ak auta sta sam otkrio moze da opremi vec osvojene upgradeove.
Kao da prisile ljude da igraju i grindaju da bi otvorili upgradeove...prije ce me prisilit na koristenje trainera.
Bonusi za drift i ostale pizdarije su tu, al sada ako driftas nigdje ne pise koliko si metara driftao, niti po zavrsetku drifta. Samo se pojavi nekada kroz igru obavjest i kaze da si sa tim autom skupio 5km drifta i to je to.
Rusenje billboardova je opet tu, sad su iz zajebancije stavili imena svojih vlasnistva, tako da zalet sa 200+ kroz billboard na kojem pise Bioware donosi odredjeni komad zadovoljstva kad se deres "fuck you casey hudson, ovo ti je za ME3". Ima i Dice i ostali, tako da se svak moze necim da zabavi.
I najbolji test, dao necaku da igra. Jer ja kao stari veteran sve trazim sitnice koje mi upropastavaju igraci dojam, a mali samo hoce da igra. I nije 20min igrao i posrao je igru, lose upravljanje autom, losi sudari, gasi i daj mi ono gdje lete kotaci i djelovi.
Iskreno sam ocekivao da ce bit i gore, al svakako je NFS serijal isao u kurac i ovo nastavlja tradiciju.