Evo, ja sam uistinu htio da mi se WP8 svidi, uistinu. Lumia 920 kao komad moba mi se totalno svidja, isto tako i HTC 8X.
Ali, nakon sluzbene najave WP8 i par reviewa koje sam vidio, niam bas vise siguran da zelim WP8 kao glavni mob. Nekako mi je previse zatvoren i ogranicen, skoro nikakva razlika u odnosu na WP7.
Kao prvo, sami izgled sustava je ostao spartanski, dakle jedna boja (koju mozes promijeniti i to samo u 20 ponudjenih) i to je to. Nema wallpapera (osim lock screena), nema drugacijih ikona, nema ikona uopce. Znam da je to znacajka WP-a ali nekako mi je to mrtvo.
Live tiles - e ovdje polazem najvise nade. Nadam se da ce biti toliko zive kao neki widgeti na Androidu, jer ako se to bude svelo samo na pokazivanje statusa sa socijalnih mreza onda to nije za mene, to ne koristim.
Unutarnji meniji su mi nekako konfuzni. Znam, to je furanje tog metro izgleda ali meni je sve to nekako zamorno. Velika - mala slova, gore - dolje, sve nekako nabacano k'o da ga je dijete dizajniralo. Znam, to je Metro ali ja opet nekako vise volim klasicno smartphone sucelje.
Znaci, mogucnosti customizacije su ostale nikakve. Onakav mob kakvog dobijes takav ti i ostaje. Takav je bio i Meego na Nokiji N9 ali opet SenseUI je davao neki poseban stih tom sustavu a ovdje to nije slucaj.
Nisam jos otpisao WP ali necu se zaletjeti "grlom u jagode" kako sam na pocetku planirao.