Citiraj:
Originally posted by Den
ok, zasto ne...
nek mi netko kaze u kojoj od novih zahjevnih igara koje trebaju sli 6600gt ili 6800gt ili x850xt uziva...kao sto ja uzivam u starcraftu , cod-u ili nekoj nezahtjevnoj igri koja treba graficku od 500kn...
il ces igrati da vidis sve moguce ili nemoguce efekte ili ces igrati zbog zabave...
meni se vise svidja druga stvar...
sad ako moram prezaliti neke stvari da bi mogao igrati sa grafom od 500kn naspram ove od 3000kn onda ocu...
zar je doom3 igriviji od cod-a?
mislim da ne...
cemu poanta ovog threada? da se neki pokazu koliko para imaju ili sto?
kupi si 7900 ultra GE kad izadje,mozda bude i sli za 4 grafe, i igraj neku novu igru, al ja cu i tad cod i starcraft rasturati...
|
Istina ali
Industrija igara kako napreduje tako slijedi hardware... sa svaka nova generacija igre traži novu generaciju hardwarea da se pokaže u pravome svijetlu, ili 2 generacije ispod da bude igriva..... kad tad će izaći igra koja će nadmašiti i starcraft (ma neće

) i warcraft3 i sl. i opet ću morati iskeširati n k kn da bi ju odigrao. Problem je u tome što je napredak sve veći i veći i sve ga manje mogu pratiti.... bilo je super onda kada si kupio gf2mx i mogao si sve igrati do nedavno.... sada je problem i sa grafom tipa 5700/9600 u novim igrama.... jednostavno nemožeš dobiti neki framerate osim ako neigraš u rezi tipa 640/480 sve poisključeno i još trza jer joj fali rama i mhz-a ... a ugođaj nikakav.... razlika između 5950 ultre i 6800ultre je prevelika.... još da dodam sli.....jednostano odskok je previsok .... prije par godina.... ako promatrate gf1,gf2 seriju, pa gf3/4/fx ..... napredak se osječao ali nije te tjerao da kupiš novo... sve je radilo odlično sa starim... razlika između npr gf3 ti500, gf4 4600 i fx 5800 je bila samo u taktu i (kod fx-ice ) dx9 supportu, ali svaka je bila kompetentna za tadašnje igre samo sa mjerljivom razlikom ... 3 generacije a praktički ista 4x2 arhitektura, a prije njih 2x2 2 generacije koja se provukla u fx seriju kao low end. Sada svaka nova generacija ima sve bar 2x močnije, 2x pixel pipelineova, standard memorije 2x veći, taktovi osjetno povečani ... moja 5900xt prema X850 izgleda kao low end, dok 4600 vs 5900 nije bilo tako...
Neznam šta sam sad izbrijo sve al valjda kužite šta sam htio reći....