Evo ovako, uspio sam jailbreakati i unlockati Iphone 3gs na 5.1.1 verziju. Bilo je dosta muke oko onih silnih errora (3194,1602,1604,11). Znaci napravio sam sljedece.
Na Iphoneu je bio IOS 4.1, BB 6.15.00
Prvo sam spustio Baseband natrag na staru verziju 5.13.04
Nako toga sam skinuo TinyUmbrellu, prespojio Iphone na usb i kliknuo Save SHSH tako da mi sacuva SHSH Blopse na PC-u
Poslije toga sam skinuo Sn0wbreeze 2.9.6 te preko njega isao napraviti custom IPSW. Znaci odabrao sam IPSW 5.1.1 koji sam skinuo s neta, te nakon sto ga je Sn0wbreeze prihvatio odabrao sam u iducem prozoru iFaith mode i tamo me trazilo da za odabranu verziju IPSW-a izaberem SHSH blopse (Znaci ovaj iFaith mode se koristi samo kad se hoce napraviti custom firmware). Nakon sta sam to sve napravio Sn0wbreeze je poceo izradivati firmware.
Sljedece sta je na redu je preko iREBA staviti Iphone u Pwned DFU mode. Nako sta se to napravi onda se otvara Itunes i radi se obnavljanje softvera s tim custom firmwareom koje smo u Sn0wbreezu napravili.
I to je to, nakon toga mi ga je bez ikakvih errora restorao u Itunesu i Jailbrekao. Jedino sto sam trebao napraviti je ubaciti Tmobile karticu(posto mi je lockan na tu mrezu) tako da mi prode onaj aktivacijski dio da mogu pristupiti mobu. Cim sam taj dio prosao otisao sam u Cydiu i pod Source dodao
http://repo666.ultrasn0w.com/ te instalirao Ultrasn0w, ugasio Iphone, ubacio svoju Tele2 karticu i to je to mobitel otkljucan na sve mreze
Nadam se da ce nekome pomoci ovo da se ne muci ko ja po cijele dane traziti rijesenja