View Single Post
Staro 28.10.2012., 00:26   #1259
Hombre
Registered User

Datum registracije: Jan 2011
Citiraj:
Autor vedranzeman Pregled postova
Da, ali na ovaj način radiš probleme selleru, kojemu pada statistika na eBayu, a nije (uvijek) on kriv.
Usto kršiš protokol eBaya, gdje piše da najprije kontaktiraš sellera, a tek ona dižeš dispute.
Također, lažeš eBayu, jer ako prijavljuješ putem eBaya, najprije te pita jesi li kontaktirao sellera, a ti odgovoriš da jesi.

Istina, rok je 45 dana, ali zato 40. dan kontaktiraš sellera putem eBaya (da sve bude zabilježeno, ako treba dizati dispute).
Iz iskustva, u 99% situacija dobija se refund, uz najviše 3 poslane poruke: 1. poruka - "kasni mi" ; 2. "biram refund (a ne resend)"; 3. "hvala, da, stavljam positive feedback".
Ukoliko se, rijetko, nađe neki koji ne ide milom, 44. ili 45. dan dižeš dispute i to je to.

P.S. vidi se tekst, samo klikni na gumb "--spoiler--".
Nije mi jasno zašto bi mu padala statistika obzirom da predmet nije stigao unutar 45 dana i smatrao sam da je to ispravan način (još uvijek smatram) pošto može kasniti zbog raznih razloga, a ovako imamo još 20 dana da dođe i ako se to dogodi uredno sve zatvorimo. Inače ja koristim PayPal i prema mom tumačenju dole napisanog treba postupiti baš kao što sam ja postupio jer nigdje nema nikakvih uopzorenja da kontaktiram prodavača prije dizanja disputea pa evo copy/paste s njihovih stranica
------------------------------------------------------------------------------------------------
We can help protect your purchases anywhere you shop and pay with PayPal. Just in case your item doesn’t arrive or if it’s significantly different from its description, we can help get all your money back.
How It Works

If you run into a problem with your purchase, here's what you should do:
  • Step 1: Go to our Resolution Centre and open a dispute. (Note: Your dispute must be raised within 45 days of the payment date).
  • Step 2: Communicate directly with the seller and try to resolve the dispute amicably. If you're not satisfied with the seller's response, you can escalate the dispute into a claim. (Note: Your claim must be filed within 20 days of raising the dispute).
  • Step 3: We’ll review the claim, and if we decide in your favour, we’ll refund the full value of your payment, including original postage
  • costs*.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Kao što se vidi iz teksta koji sam boldirao to je upravo taj način i nigdje u Helpu od PayPal nisam našao ništa drukčije niti da prije toga kontaktiram prodavača. Također meni nije primarni cilj da mi vrati novac već da omogućim najduži vremenski rok koji paypal daje (60 dana od plaćanja) kako bi mi naručeno možda ipak stiglo, a ako ne stigne onda hoću svoj novac nazad.

@RadeOn
Ti protokoli su tu da bi me zaštitili od mogućih prevara iako se iz pristojnosti smatra da je roba poslana ali nije došla iz nekog razloga jer ako ne postupim po njima, a roba ne dođe onda sam izvisio.

Dakle. Sad se raspišite koliko smatrate da sam u pravu, ima li paypal negdje odredbu da treba kontaktirati sellera prije otvaranja disputea i slično jer sam ih u karijeri od stotinjak itema otvorio samo tri s tim što su zadnja dva od prije par dana i ono što da naslutiti da su prodavači navikli na vaš način komunikacije je to da su oba na moj mail preko paypal uz pokretanje disputea isti dan izvršili refund.

BTW. Obzirom da na drugim forumima nema sistema spoiler nije mi uopće palo na pamet kliknuti na njega
Hombre je offline   Reply With Quote