a jeste li ikada gledali instalirane programe u osnovnim i srednjim skolama?
U 99,9% osnovnih i srednjih skola tamosnji admini, uglavnom profesori informatike, neznaju da je ministarstvo platilo licence za skoro svaki microsoftov proizvod koji postoji. Također se u nekima kupuju antivirusni programi, u nekima traze crackove, a svi skupa neznaju za security essentials koji je sasvim dobar i besplatan. Također, ljudi koriste winzip i winrar i onda iskacu obavijesti o kupovini licence i neznam ni ja cega. A postoji npr 7zip. Ima primjera jos, od Nera, opskurnih alata za crtanja u matematici...
Dakle, problem naseg drusta je opca neinformiranost i kolotecina. Svi redom su navikli na winzip i nero i onda sumanuto traze licencu za to umjesto da se malo potrude i potraze nesto novo i besplatno. Naravno, nikome ne pada na pamet kupit licencu za bilo sta. Ipak smo mi Balkan.
MSDNAA vrijedi samo za neke tehnicke fakultete, npr. filozofi, sumari, ekonomi, pravnici nemaju te privilegije.
Kaj se mene tice, ja sam prek firme dobil licencu za microsoftove umotvorine, a sve ostalo je free. Zakaj da se zahebavam s Nerom kad ima cdburnerxp ili tak nekaj.