Tema: Slusalice
View Single Post
Staro 27.10.2012., 21:01   #667
skitnica
Debeli gad

skitnica's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
SAMSON SR850

Obecani kratki osvrt na slusalice Samson SR850

Posto sam nedavno prodao stereo pojacalo setup na kojem trenutno slusam glazbu je:

Asus P8Z68-V optikom spojen na Yamaha RXV-473 AV reciever

Slušalice su stigle relativno brzo (10 dana) iz Kine u otvaranoj kutiji. Nikakvih dodatnih davanja nije bilo tako da su sa besplatnom dostavom placene 39$.
Nikakvih ostecenja na slusalicama nije bilo. Kozni headband bio je nekako prasnjav (vidi se na fotografijama).

Po linku iz dva posta povise ispada da su dosle u novom pakiranju sa novim (nesmrdecim) earpadima. Dobro je znati da su earpadi kompatibilni sa AKG K240 earpadima jer su ovi od tkanine sigurno bolji izbor za vruce ljetne dane.
Same slusalice su dosta lagane, plasticne ali ipak odaju dojam kvalitete.

Slusalice nemaju vlastiti volume potenciometar sto smatram dobrom odlukom jer koliko god ponekad taj potenciometar bio praktican on utjece na kvalitetu zvuka.

Kabel je "obicni", odoka nesto preko 2m duzine. Defaultni jack je 2,5mm a na njega se navidava 6,5mm adapter koji dolazi u pakovanju. Volio bi da je obrnuto. Jack i adapter izgledaju kvalitetno - pozlaceno (ko ce znat, mozda i jesu).

Slusalice su poprilicno udobne cak i meni koji imam veliku glavu. Mozda jedino budu neudobne ljudima sa velikim usima. Meni su i u tom pogledu dobre. Stisak je taman da stoje stabilno a ne stvaraju pritisak u glavi.

najbitnije - ZVUK:

Naslusao sam se ovih 4 dana svega. Jazz, blues, rock, trip-hop, etno, ozbiljna glazba...
Veliki dio moje kolekcije je u losless formatu jer sam sa ranijim pojacalom i zvucnicima koje imam naucio cijeniti razliku.

Zvuk je od prvog dana odlican a postaje sve bolji. Nisam ljubitelj izraza kojima audiofili cesto opisuju zvuk pa cu reci samo izbalansiran, neutralan i cist. Nema mane ni u jednom podrucju. Jednostavno je nevjerojatno da ovakav zvuk ovoliko malo kosta.

Nisam ih odvrtao "do daske" jer nema smisla.

Nakon 4 dana druzenja mogu reci da ovo definitivno spada medju najboljih 200kn ulozenih u zivotu. Slusao sam neke visestruko skuplje slusalice koje su losije od ovih. Istina da su te i izgledale skuplje ali ove cim stavis na glavu zaboravis na takve sitnice.

Preporuka i hvala FujiLim-u koji ih je meni preporucio!

skitnica je offline   Reply With Quote