Citiraj:
Autor Pupo
Mogao si podijelit s nama neukima i nevičnima pisanju skripti od par redova što sve treba i kako da si i mi neuka čeljad složimo tako nešto. Taman skupljali donacije za novu kameru tebi 
|
Nemerem sad do servera da iskopiram cjelokupni sours (a i grdi je - no biti ce objavljen u GPL verziji na mom webu

), no u principu stvar radi ovako:
a) treba ti neki time capture program. Ja za Windblowse koristim Yawcam, ali u principu to je OS neovisno.
b) to cudo radi capture u odredjenim vremenskim intervalima i trpa u neki folder po zelji. Meni konkretno ovo s Windowsa (i to samo zato je mi je server daleko od prozora, ali i to cemo rijesiti kad uzmem normalnu kameru koja ima video izlaz) trpa u Samba shareani folder na serveru.
c) u folderu u kojem se trpaju slicice, postoji mala PHP skripta koja ide otprilike ovako - kurac izgleda, hojzek je ujebo HTML jos od kad mu je neko dete shakiralo forum

, pa sad necete do daljnjega ovdje znati kako izgleda skripta, no, u prijevodu - uzima se file sa zadnjim timestampom i prikazuje ga preko obicnog HTML-a. Naravno, oko ovoga se vrlo jednostavno moze posloziti cijeli softver, ali ono, niti mi treba, niti se imam volje zajebavati s time
d) izvrsava se cron koji u principu od trenutnog datuma/vremena pronalazi u folderu sve fileove koji su stariji od 8 dana i brise ih jednom dnevno
Naravno, ima tih softvercica koji u sebi imaju ugradjene web servere i cuda ali meni je to sve fuj bljak bezveze glomazno i smrdi, pa sam napravio ovu pizdariju sam.
Eto, kad bude zgotovljeno, a bit ce u neko doba (i to sve *nix based), budem podigo thread pa se zabavite.