Trebam pomoć. Frendica ima iP3G kupljen u t-mobileu na bonove prije nekoliko godina i ima problem da dobija nekoliko stotina poruka (nisam falio broj!) u sat vremena kako više nema love na kartici, a mob leži na stolu i nitko ga ne dira. Moja pretpostavka je da ima uključen mobilni net koji pokuša nešto skinuti s neta, ali kako nema para ništa od toga pa joj pošalje sms o tome. Kako nisam na 'ti' sa iTunesima (iskreno mislim da je to g**no od programa i svaki put koad ga uključim duboko uzdahnem sjetivši se Droida s kojim radim najobičniji c/p mjuze i ostalog sa moba na komp i obratno), molio bih par odgovora:
1. ako ne uspijem otkriti problem, napravio bi povratak na tvorničke postavke. U tom slučaju, šta joj se sve briše? Jasno mi je da briše kontakte, sms i call log, ali da li briše i fotke? Ima brdo fotki i ne bi željela da joj se obrišu.
2. imam iP4 i iTunes podešen na njega. Mogu li napraviti backup njenog moba na mom iTunesu? Trebam li pritom na nešto posebno pripaziti ili nabaviti (npr. njen AppleID)? Mogu li usput napraviti i update iOS-a na njenom mobu?
3. htjela bi ga otključati, a vidim da se zahtjeva i broj s kojim je kupljen. Kako već ima nekoliko godina od tada, a usput je i selila, nije više sigurna koji broj je bio u pitanju. Može li biti problema kod otključavanja zbog toga?