View Single Post
Staro 20.10.2012., 21:36   #7
vlovrec
Premium
Moj komp

vlovrec's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Citiraj:
Autor vision19 Pregled postova
Teško je to tako gledati. VPN je u biti tuneliranje, kreiranje logičke konekcije između 2 hosta, direktno ili preko nekih među-čvorova, a kada govoriš o Internetu, VPN se 'tunelira' preko IP protokola. Tako da mi i dalje nije jasan pojam sadržaja komunikacije.

VPN ima nekoliko tunelirajućih protokola, ja za B.Net koristim PPTP (koji radi na 2 layeru) a postoje još neki drugi. Preko TCP-a otvore konekciju itd itd. Naravno enkriptirana je komunikacija.

Baš kad dođem u Osijek ću probati snimiti to što i ti pokušavaš

Imaš mali programčić, Cports, koji ti skenira sve portove i pokaže koje ga aplikacije koriste, odredišni izvorišni port, IP adrese itd.
aha, točno tako se i ja spajam, PPTP, a promet nije kriptiran.
Ovaj cports je onda nešto ko i tcpview, vidim njime početnu i odredišnu adresu, portove i koji proces se spaja te broj prenesenih paketa. Izgleda da mi windows firewall ne radi kak spada, zabranio sam nekim programima pristup na net, no oni nekako uvijek pobjegnu. Inače imam win7 ultimate i zonealarm firewall..
Zanima me iz čiste znatiželje dal je to neki usage counter ili kaj?
Recimo ko TCPview, ali da vidim sadržaj komunikacije, tj koje sve moje podatke šalje, vjerojatno na njihov server...

Zadnje izmijenjeno od: vlovrec. 20.10.2012. u 22:45.
vlovrec je offline   Reply With Quote