Citiraj:
Autor Igorr
Pozdrav svima,
u zadnje vrijeme sve vise razmisljam o kupovini doticnog. Volio bih da se malo kolege koji ga koriste/poznaju osobu koja ga koristi, raspisu o svojim saznanjima. Da li se opcenitno smatraju korisnim aparatima, financijska isplativost, jednostavnost/kompliciranost pecenja/odrzavanja/pranja, preporuka nekog modela ili makar proizvodaca itd itd.
Zahvaljujem 
|
Isplati ti se, pogotovo ako vas je puno doma kao kod mene. Nama se već nakon 3-4 mjeseca isplati aparat od 400kn (koliko je zadnji koštao).
Kod pekara bi dnevno trebao ostavit minimalno 14kn, a tu me 2 kruha od 750 g s utrošenom strujom izađu oko 6 kn. Da, čak sam išao sve zbrajat i računat u excelu prije koji mjesec

To je financijska računica, koju ćeš naći i po raznim portalima za "uštedu", i neupitna je.
S zdravstvene strane, već su kolege i rekli - znaš što jedeš, pečeš si po potrebi.
Količina aditiva u pekarskim proizvodima je danas čudo jedno i samo ide na gore.
Aparati su idealni i za (nas) lijenčine. Namjestim timer da ujutro bude gotov kruh, i onda ne moram polu-pospan ići do pekarnice ili putem kupovati sve skuplja i skuplja peciva, nego me probudi onaj fini miris svježeg kruha
Što se marke tiče, koristimo ih godinama. Pokazalo se da osim ljepše i čvršće izrade, i oni za 800 kuna krepaju nakon otprilike 2 godine, a i oni od 400 kuna. Kruh je ispečen
isto. Obično uspijemo razvalit posudu za pečenje jer je aparat u upotrebi non-stop. Vikendima mijesi i tijesta za pizze. Za to je fenomenalan!
Tako da samo gledaj da imaš gdje kupiti te rezervne dijelove, jer rijetko kad baš krepa sam aparat, nego se istroše ti (pokretni) dijelovi.
Sve ovisi o intenzitetu upotrebe.