View Single Post
Staro 18.10.2012., 20:35   #32
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
a koji to uredaji u standby-u trose 10-20W? mislim, mjerio sam jedan 32" LCD u standby-u, nije toliko.........

ako mislis na PC u standby-u, daleko je to od "pravog" standby-a. i opet se ponavljam, ti svi uredajcici koji trose generalno <50W ja osobno niti ne gledam.
i sada da cu ustediti 500 kuna na uredajima u standby-u? kakva je to racunica? cak CRT iz kraja 80-tih papa nekih 70W, pa i to nije toliko.
EDIT:
hoces reci da jedan LCD od recimo 40" je prije pet godina trosio (karikiram) 100W, a danas 20W?
Moj tv koji je bio star 5godina je trosio oko 200w danas taj tv trosi oko 50w u radu. Da ne govorim o plazmi od prije 5 godina 300w ako ne i vise.
Ovo za ovih 500kn se odnosi za tv u radu. ali kad zbrojis i oduzmes ti mali uredaji koji kao malo trose na godisnjoj razini dosta love pojedu.

Za standbay se odnosi najvise na racunalo. prijenosnici su tu puno efikasniji i bolji. Iskreno nisam mjerio jer nemam uredaj ali imam dojam da komp koji je u stand bayu trosi sigurno 50w mozda grijesim. Imam vec sada vesmasinu hladnjak i pecnicu A kategorije potrosnje tako da je to najmanje sto moze biti. Posto zivim u stanu gdje je kombi bojler topla voda i grijanje je na plin pa je jeftino. A ponovo dobijem 260kn struje. Makar sam unutar 2 godine smanjio godisnju potrosnju za 500kWh.

cccp skuzio si poantu mog posta da trebaju bolje poradit na idle potrosnji i u standbayu a ne ne full potrosnji graficke kartice kad se netko igra.
taj idle trebaju svest na 50w tj kad se surfa ispod 100w
jurbAs je offline   Reply With Quote