View Single Post
Staro 18.10.2012., 16:28   #5
faal
Registered User

Datum registracije: Mar 2010
hm, sam sam krimpao. redoslijed zica na ulazu mi je isti kao na izlazu, tako treba biti kod normalnog kabla, ne? tako mi je uvijek radilo. mislim, do jucer je na manjoj brzini stari modem radio 5 godina bez problema. naravno, osim nemogucnosti stavljanja brzine na 100.

sad sam malo testirao vezu. wireless jos uvijek ima punu brzinu. kompletnu lan mrezu sam otpojio (mislio sam mozda je problem zbog duzine kablova, neki su mi po 20 metara ako ne i vise pa mozda ima nekih gresaka?). probao sam i resetirati modem, komp, nista. probao sam staviti i da automatski dobija adresu. probao sam i resetirati modem na tvornicke postavke. sad kad stavim da automatski dobije adresu, dobije adresu koja pocinje sa 164 i onda ga modem ne propoznaje, pa sam opet stavio sve rucno. uspio sam na kompu 2 dobiti punu brzinu, odn 10mbps, ostala 3 jos uvijek stekaju.

moram pogledati koje su mrezne. radi se o 2 laptopa i 2 kompa zapravo. di da uopce nadjem za laptop? jer mi pise koji driver imam instaliran, a ne proizvodjaca.

jel switchevi isto dobijaju ip adrese? da sve resetiram i onda spojim 1 po 1 switch i onda polako ukapcam ostalo, jel bi to nesto donijelo?

Zadnje izmijenjeno od: faal. 18.10.2012. u 17:37.
faal je offline   Reply With Quote