Citiraj:
OK, ne svidja ti se inercija ali to nije mana igre. To je tvoj subjektivni dojam. Ja osobno ne bih volio da Mech staje ko zakopan bez obzira na veličinu. Gdje je tu izazov i gdje je tu "realizam" ? Ipak je to grdosija od 25-100 tona.
|
Nemam problem sa inercijom, to je dobro. Ipak je to mrcina velicine zgrade od 100 tona. Al nemas penalty (zasad) da iskoristis okolis za instant stop.
Kad moras birat izmedju inercije i prednosti instant stopa, vecina ce se odlucit za zid. A to je onda prednost.
Citiraj:
Za informaciju, ja sam upao u betu bez placanja. Probao sam igru nekoliko dana i toliko mi se svidjela da sam im bez oklijevanja uplatio najveci Founders paket. Eto toliko imam misljenje o igri. I vise sam uplatio zbog toga sto zelim da igra uspije nego radi goodiesa koje se dobiju. Iz istog razloga sam uplatio Chrisu Robertsu toliki iznos za Star Citizen a igra jos nije ni krenula u pravi razvoj. Volim poduprijeti nesto za sta mislim da ce biti odlicno, tako da ih nemam ih zasto braniti. Samo odgovaram na tvoje kritike koje, po meni, vecinom nisu realne, nego vise subjektivni dojam.
|
Isto tako bi mogao reci da ti branis cinjenicu da si platio za igru, pa da sad opravdavas trosak.
Podupiranje igara je jedna stvar, al kao i za druge MMOe i cijelu industriju igara danas, igraci su postali bug hunteri i beta tester a nekad su to bila zanimanja koja su se placala.
To sam dozivio na svojoj kozi na ohoho primjera, ekipa se zavarava cinjenicom da u necemu sudjeluje i da pomaze developerima, na kraju developeri dizu novac na tvom trudu a ti njima jos platis da igras (nevezano za MWO).
Ako taj studio kojima si ti (ne mislim direktno na tebe) dao pare za prvi projekt, zaradi milione, ti od toga nemas nista. Dobio si par mjeseca premium paket i time su te oni kao isplatili. A da nije foundera ili donatora projekt nebi isao nikako, jer studio nema mogucnosti da digne kredit ili ne zele da ih netko financira tko ce imati ikakvu rijec u projektu.
Nova krajnost "financiranja" i kickstarter sistema je od igraca ispalo u Projekt Obsidianu, da ako dobiju toliko novca, stave novu klasu u igru...za 100k dolara ce ubacit barbarian klasu u igru, za jos 100k ce ubacit i paladina, jos 100k i ubacice i crafting. Koje je to sranje? Jos pisu da kako im das pare tako ce ubacit nove levele i gluposti ingame, tj, financiras DLC prije nego je igra uopce izasla.
Dok god ovaj sistem doniranja ili foundinga ne donese neki bonus ljudima, ja gledam na njega kao lopovluk. Ako projekt uspije, pare njima u djep a ferrari u garazu. Ako projekt propadne, briga ih, ljudi su financirali a njima nisu duzni ni centa.
Citiraj:
Slazem se sa tobom da su to trebali odraditi drugacije,da za closed betu ne treba toliki grind.
Ali eto, misljenja su da moraju isprobati ekstreme tako da sto bolje prilagode grind jednom kad igra izidje iz bete.
|
Posto je ovo c.beta, igranje sa ekonomijom i wipeovima svako malo nema bas smisla.
Neka interno naprave krivulju, 10 borbi do prvog mecha a 1000 do Atlasa il slicno. Igre sa 60k po borbi danas, 1.5m jucer a 30k sutra su nebo i zemlja.
Ako bude sistem kao WoT (a gotovo sigurno da hoce) odrzavanje top line mechova i ammoa ce biti moguce samo sa grindom triala ili low tier mechova ili plati.
Citiraj:
Da, ali isto tako kakva bi bila car u igri da dobijes sve za 5 dana igranja?
Osim toga, ako ne zelis voziti trial, uplati founder pack.
Ako pak ne zelis ni to onda bar kupi jedan Mech za novce i skrati grind.
To sto je igra F2P ne znaci da onaj ko igra dzabe mora i treba sve dobiti na pladnju. I tu nema razlike u odnosu na bilo koji drugi F2P naslov na trzistu.
Ukratko: besplatno igranje - grind; plati - skrati grind. Po meni, pravedna ponuda. Utoliko vise sto nema pay_to_win ponuda nego sve sto mozes dobiti placanjem mozes i dobiti besplatno (za vise ulozenog vremena, naravno).
|
Ovo je jos uvijek c.beta. Da platim da bi igrao betu sa boljim mechom?
Placam samo gotove proizvode, hvala. I oni me znaju razocarat (jebi se bioware), a ulaganje u projekt u izradi koji moze sutra propast ili otic u sasvim drugom smjeru, koliko se god meni zanr svidjao, nema shanse.
Zar su jednom izdavaci i developeri lagali i odvukli sve u drugom smjeru, kako lova pocne dolazit tako se njima zivo jebe.
Sta ce MWO bit jednak za jedne i druge igrace mi je drago, bez glupih ogranicenja sta SWTOR uvodi.
Citiraj:
Minimap detaljniji - mozda da, ok - dopustam da tu moze biti poboljsanja. Ali 3rd person view bi donio vise stete glede narusavanja balansa u igri nego koristi. Zaglavljivanje i slicne stvari nestaju nakon nekog vremena, dok se naviknes na Mecha i na mapu.
|
Ma jebes 3td person view ako minimap npr mozes da zumiras tako da vidis fino udaljenost od zgrada i da po minimapu mozes da se snadjes u gradu.
Iako losa vidljivost ima svoje roleplaying cari, al postane sa vremenom losa game mehanika.
Citiraj:
Slazem se, ali to je cisto problem PUGova. U premade timovima ili jos vise u klanskim timovima to jednostavno ne postoji. Velika je razlika igrati samo PUG i igrati premade (bar da su svi igraci na TS-u), to su dvije razlicite igre sto se tice gameplaya.
|
Tako je, al zaboravljas da svi moraju nekako da krenu igrat. Upao ti u klan sa 1 borbom ili bio solo PUGas sa 10k borbi je tvoj stil igre.
Gledaj sa stanovista da je svaki vozac light mecha potencijalni preplatnik, nikome nije u interesu da lik ragequita i negdje drugo da novac jer je stil igre i mehanika da su oni mravi za gazenje. Nije ovo boljka MWOa samoga po sebi, al kad vec rade igru kako rade, ekipa na startu ce platit danak.
Citiraj:
Crouch u Battletech universe-u ne postoji. A MWO rade po BT kanonu. To je prvi i najbitnije. Evo jos par citata jos od rane bete:
Dakle - nije po kanonu. Ono sto nije po kanonu nece se ni pojaviti u igri. Cost/benefit odnos da se implementira crouch samo dodatno ucvrscuje odluku da se isti ne poajvi u igri.
Takav je njihov stav. Ako se i promijeni ja se necu buniti ali da mi je to neki feature koji mi fali - nije ni malo.
|
Cost/benefit je samo po njima. Isto tako da mech od 25 tona sa JJ leti ko blesav je ogromna potrosnja energije. Ako mech moze da padne i da se polako ustane pokazuje da mechovi imaju mogucnosti da crouchaju. Da ta akcija traje 5 sec, opet bi ekipa nasla koristi za to, ma da traje koliko i dizanje mecha sa poda opet bi bilo iskoristivo.
Zamisli 2-3 mecha kako cuce u vodi, i tako si smanje signature, i kad se drugi priblize da ustanu i pucaju. Eto zasjeda. Oruzja npr da ne rade ako su pod vodom...naravno.
Nisam vidio jel MWO ima pasivni radar kao prije, da te je teze otkrit al da i sam imas slabiju detekciju drugih osim vizualno.
Citiraj:
Da li si ti MW igrao samo singleplayer ili takodjer i multi ? To nije isto.
Nadalje, svoj sud donosis po PUG mečevima. Odigraj par premadea pa ces vidjeti da je bez taktiziranja i sa puno soliranja poraz neizbjezan.
|
Igrao sam oboje, zato mi se sistem heavy slabo pokretnih mechova svidja debelo vise nego Hawken koji ispada kao Quake sa skinom robota.
Citiraj:
Prikupljeni novac ima i te kakve veze. Usporedba sa McDonaldsom, WoWom i EvE ne stoji jer je sve to P2P (iliti u slucaju McDonaldsa PayToEat ), dok je MWO F2P te kao takav ne zahtijeva nikakav novac da se igra, pogotovo sto igra jos uopce nije izasla. Dakle, ljudi mogu igrati i da ne plate a svejedno placaju, sto znaci da smatraju da je igra dobra. Zato tih skupljenih 5 milijuna puno znaci.
I da, jedna o boljih strana toga sto su uspjeli isfinancirati dobar dio igre sami je i ta da ne ovise o pohlepi izdavaca koji su u zadnje vrijeme upropastili toliko dobrih igara svojom pohlepom.
Daj igri vremena da se sve ispolira i mislim da ce DEVsi ispraviti veci broj mana koji je sada prisutan.
|
Ma dacu im vremena koliko hoce, igra ima potencijala kad se isprave neke stvari i doradi sta treba.
Al nema F2P igre koja te na ovaj ili na onaj nacin ne tjera da im das novac za preplatu ili nesto. Vecinom se skriva iza gold ammoa ili druge prednosti na terenu ili love i expa u pozadini. Da bi bio konkurentan u igri ili se prilagodi ili potoni.