View Single Post
Staro 18.10.2012., 14:55   #1
faal
Registered User

Datum registracije: Mar 2010
Vrlo mala brzina interneta

ovako, idemo ispocetka...

ova shema pokazuje kako imam spojen internet u kuci. godinama imam brzinu 4mbps. sve postavke adaptera na kompjuterima moraju biti ovako:

ili na 10 mb half. u slucaju da stavim na 100 mb ili auto negotiation kaze mi da lan kabel nije ukopcan. a ukopcan je jer sve funkcionira, samo prebacim na 100 ili na auto i stisnem ok i kaze da nije ukopcan. prvo pitanje: zasto?

sad dolazimo do novog problema. uzeo sam novi modem i brzinu interneta 12mpbs (danas). buduci da mi je mreza postavljena na 10 do kompjutera mi je dolazila brzina 10. ako se spojim preko wirelessa, imam brzinu 12. to mi je jasno, sad je pitanje, kako da postavim lan mrezu da imam brzinu 12 a da mi ne kaze da je kabel iskopcan. najgore od svega, vise niti nemam brzinu 10 nego:

vecinom sam danas imao samo 0,5 mpbs! a upload brzina je stalno maksimalna. dakle, otkad imam vecu brzinu, internet mi je sporiji nego prije.
2. pitanje: zasto, odnosno, kako da promjenim/podesim/bilo sto napravim da sve normalno funkcionira?
(dakle, oni meni isporucuju 12mbps do modema, buduci da sam to provjerio preko wirelessa, problem je negdje unuta u mrezi, ali ne znam gdje niti u cemu)
faal je offline   Reply With Quote