Citiraj:
Autor Matta
Prvo da ponovim: igra je jos u closed BETA fazi, dakle jos gro stvari uopce ne radi ili nije implementirano.
|
To stoji.
Citiraj:
Normalno da kocenje traje. To se zove inercija i sto je Mech veci to je vrijeme da od kretanja do potpunog zaustavljanja dulje. Zaustavljanje sa light Mechom traje puno krace nego sa assault Mechom.
Tvoju primjedbu 99% ljudi vidi kao plus jer je "realizam" veci nego da Mech staje za tren oka.
Sto se tice kretanja ne znam u cemu mislis da je problem. Modeli Mechova i njihova kretanja su odlicno napravljeni, opet po nekim fizikalnim modelima. Jedino sto sjene koje bacaju nisu odradjene do kraja nego su staticne ali to dolazi poslije, u narednim patchevima.
|
Sjene sam primjetio da su staticne, tipa noge al nekad ruke bacaju sjenu, al ok. A glede inercije, hvala lijepa, znam sta je inercija, isto tako ispada da je lakse za kocenje jednostavno se zabit u zid zgrade ili liticu i instant se zaustavit.
Citiraj:
Opet, igra je u closed beta fazi. Detalji koliko sta radi damagea, koliko se grije i ostale stvari ce se dodati naknadno. To je sad uopce nebitno u usporedbi sa stvarima koji su daleko bitniji za samu funkcionalnost igre a jos cekaju na implementaciju. Postoje prioriteti u dodavanju u igru i oni se prate. Ako si u closed beti imas pristup i beta forumu i tamo mozes procitati sve vijesti sto se tice planova implementacije.
|
Znam za prioritete, al ovo je c. beta. Na prvi pogled prilicno toga nedostaje, trenutacno igri treba jos dosta da dodje do postene igrivosti.
Citiraj:
To o cemu govoris je na visokom mjestu prioriteta developera i u slijedecih nekoliko patcheva su rekli da ce se grafika i framerate ispolirati.
I odmah ti moram reci da ti je ovo jedini objektivni prigovor igri u cijelom postu.
|
Da, citao sam o tome patchu sta treba ovo da popravi. I odmah ti moram reci da zvucis ko da si sam pare ulozio u ovu igru pa branis svaku primjedbu i/ili nebulozu u igri.
Citiraj:
Da opet ponovim: closed beta. Prije mjesec dana si mogao sa trial mechom za 5 borbi uzeti najskupljeg Mecha i opremiti ga. Prije dvadeset dana to isto nisi mogao uraditi ni za 100 borbi. Trenutno to mozes uraditi za jedno 30 borbi. Sta to sve znaci ?
Znaci da developeri isprobavaju in-game ekonomiju od ekstrema do ekstrema, da bi na kraju implementirali onoliko veliki grind koji bi bio napogodniji za igrace (jer sve igre ovakvog tipa imaju grind, veci ili manji).
|
Posto je ovo c.beta, igranje sa balansom ekonomije je u ovu ruku besmisleno. Jer da istestiras Atlasa moras se nagrindat ko zivotinja da bi se sve wipealo sljedecim patchem...znaci samo testiras trial mechove ili da platis da testiras igru za njih....
Citiraj:
Nadalje, trial Mech donosi samo 25% zarade, istina. Ali isto tako zaboravio si napomenuti da sa trial Mechom nema nikakvih troskova repaira i rearma.
I nije istina da je trial slab. Isto je jak kao i default Mech, jedino ga ne mozes konfigurirati.
|
Nisam zaboravio da nemas troskova sa trial mechovima, al sa normalnima opet zaradjujes 75% vise sta ti pokrije razliku i barem onda dobijas exp.
A sama car igre je konfiguriranje mecha, od heatsinkova do enginea i armora. Trial vs. konfigurirani mech je poprilicna razlika.
Citiraj:
Developeri su nedvosmisleno izjavili da pogleda izvanka NEĆE biti. Zasto ? Zato sto pogled iz treceg lica donosi nepravednu prednost (prilikom scoutanja, prilikom uocavanja protivnika, itd.) Pogled iz treceg lica ce se mozda implementirati ali iskljucivo kao spectator mod i to kad je server enabled.
|
Nije toliko bitno da bude 3rd person view, koliko se mozes zaglavit za zgradu i da najebes doks e izvuces, odgledao sam poprilicno partija i dosta ekipe se zaglavljuje jer je vidljivost slaba...ako nista drugo, trebao bi detaljniji minimap.
Citiraj:
Sudaranje sa suigracom ? Vjezbaj i neces se sudarati.
Sudaranje sa protivnikom ? Vjerovali ili ne, to je i jedna od taktika kako pobijediti. Spotaknes protivnika a suigrac ga sa par hiceva unisti.
Zapinjanje u zgrade kad je torzo okrenut drugacije u odnosu na noge ? Vjezbaj i nauci kako twistati pravilno torzo dok vozis Mecha.
Mech ti je malen pa te svi gaze ? Uzmi Atlasa ili Awsomea i nece te nitko gaziti.
|
Nije stvar do nikakve vjezbe, znam se kretati i ne trcim ko muha bez glave. Problem je sta koliko god ti pazio na sebe, drugi ne jebu 2%, pa te tvoj suigrac pregazi i ti se misli. Jos ako ima protivnika okolo, cestitam...upravo si postao primary meta.
Smisao light mechova nije da bjezi od svojih suigraca, nego da scouta i pomaze il tagira.
Citiraj:
Cucanja nema niti ce ga biti. Mechovi NE MOGU cucati.
|
Ne mogu, jelda? Zato sta povjesno ne mogu il zato sta su developeri to odlucili?
Mechwarrior 3 ima cucanje.
Citiraj:
Sve mi se cini da ti imas pogresna ocekivanja od igre. Ova igra nije arkadni FPS (kao Hawken napr.) nego "action simulation game" (kako je opisuju).
|
Da, simulacija neceg nepostojeceg. I krivo mislis, ja sam stari mechwarrior igrac, i onda nije bilo rusheva nego taktiziranja. Ovo sada se svelo na 95% dukeout pa tko prvi pade.
Citiraj:
Na kraju krajeva, igra je dosad prikupila 5 milijuna dolara (<=link) od Founders programa (igra nema publishera niti je bila na Kickstarteru, sve je vlastiti crowd funding) sto je najbolji pokazatelj da je igra obecavajuca i da je na dobrom tragu da bude hit.
|
Prikupljeni novac nema veze sa nicim. Od 100 ljudi ce ti 50 njih rec kako je McDonalds hrana nesto najgore na planeti a drugih 50 kako je to hrana za bogove.
Isto tako kriticari seru kako je WoW dosadan i bezvezan sa smece grafikom, a WoW jos uvijek ima debelo najveci broj preplatnika.
EvE ima 30-40k igraca logirano sta je nista u odnosu na druge igre, al i dalje gazi i to sa modelom preplate. F2P jos nije ni u vidu, a ima manje radnje i price nego ijedan drugi MMO.
Sa druge strane mi je drago da ekipa moze da napravi igru bez da podlegne sranjima od izdavackih kuca i lihvarima od EAa.