Citiraj:
Autor Forace
Mogao si odmah napisat da se radi o LCD projektoru te da ti nude DLP. Tko ne zna izguglao bi tko zna shvatio bi  .
|
Več sam spomenuo zbog čega sam 'preskočio' tu informaciju.

Toj odluci je puno pridonjelo to što mi je dijelom ispalo kao da se određenim članovima moram pravdati što mi ne odgovara ponuđeno...
A sve bez neke realne potrebe jer ta informacija nebi utjecala na ništa.
Inaće ,nekako smatram da ima previše toga za izguglati kako bi se shvatilo zbog čega mi ne odgovara ponuđeno pa da sažmem.
LCD projektor se izabralo jer za razliku od DLP projektora , LCD ovi dolaze s malim joystickom koji upravlja "lens-shift" funkcijom zbog koje projektor nije osjetljiv na smještaj kao DLP koji je zbog fiksne vrijednosti "offseta" ovisan o softverskom izobličavanju slike.
Uz to ,LCD se izabralo zbog veće subjektivne oštrine te prihvatljivosti za veći krug osoba s čime mislim konkretno na "efekt duge" koji je nusprodukt same tehnologije rada DLP projektora. Pogotovo ovih niže klase s 3x kotačićem boja! A da ne govorimo o tome da se LCD model izabralo i zbog toga jer je dolazio s mogućnosti da se u meniu samog uređaja izvrši kalibracija slike.
Uglavnom , isto se nije kupilo u trgovini po sistemu "daj što daš" ,pa nije ni svejedno s čim će biti zamjenjeno!
Čak se i jedan obični sendvić od 10 kuna ne kupuje po sistemu "daj što daš" ( Jedna osoba voli tunu , druga šunku a treća je vegetarijanac) a kamoli kad se troše poveće svote novaca....
Ukratko , osim što je zamjenski uređaj drugog tipa , radilo se i o uređaju niže klase o čemu naposljetku govori i cijena. A to pomalo živcira jer...
na kraju od servisa nije traženo ništa van toga da... ako več uređaj zamjenjuju za onaj generičko različit - da zamjene s nečim iz istog cijenovnog razreda.
Možda netko to vidi kao "bezobrazno" / drži da nemam nikakvo pravo to tražiti ali ja zaista ne vidim u čemu je problem što je netko drugi samo želio da se prizna iznos koji je odvojen za uređaj.
Što se tiče stanja onog što su poslali ...več sam rekao da izgleda kao da je bin Laden pušio kubanke dok je to koristio tako da ...ako znaš - znaš zbog čega nisam oduševljen s zamjenom.
Citiraj:
Autor Forace
Možda si već napisao pa se nemoj ljutit ako ponavljam ova pitanja:
Tko je bio uvoznik u trenutku kupnje ? (HG ili netko drugi?) Tko je trenutno distributer / uvoznik/zastupnik za tu marku projektora i konačno što proizvođač kaže na sve to?
|
Uvoznik je bio MS a proizvođač....proizvođač je navodno rekao/odlučio da kupcu zamjena odgovara

Pokušaji direktnog kontakta nisu urodili nikakvim plodom. ...ali priča se nastavlja pa ....
javim nastavak. :-/
Citiraj:
Autor Gilbert5
AKo te baš zanima za SSD-e, odgovorio sam vlasniku trgovine da odustajem od kupovine SSD-a ako to njemu stvara štetu. Odgovorio je da nema to veze s njim vec sa MSANom... tako da udlepršaj. Shvacam da si ljubomoran, to je tvoj problem. Btw, bilo je 20 120GB SSD-a, između ostalog.
|
Dakle, umjesto da syebeš trgovca prodao si svoju osobnu hrpicu SSDova? Pohvalno
Ma gledaj ... s obzirom da si danas na moj post nastavio s uobičajenim tipom odgovora , iz čiste znatiželje sam pogledao par tvojih zadnjih postova jer ....ja praktički ne znam 99% ljudi ovdje jer ovo nije 'moj prirodni habitat'

.
A onda sam naletio na informaciju o diskovima što mi je potegnulo pitanje što če nekom toliko toga ...pa mi je palo na pamet da pogledam oglasnik i 2+2=4.
Ali ako ti kažeš da 2+2 nije 4 sve u redu.

Nema potrebe da ovo ide po nekakvoj osobnoj razini niti da me zoveš ljubomornim.
U biti ne shvačam na što sam ja to navodno ljubomoran....
Citiraj:
Autor Gilbert5
Nije mi te ni malo žao. Žao mi je trgovca koji te dura.
|
Ccc
Citiraj:
Autor Burko
i cist' sumnjam da mu, ako jest pokvaren proizvod proslijeden proizvodacu, kao reklamacija ponuden losiji nov ili zrauban polovnjak.
|
Pošto se ista stvar pokvarila jednom prije ...od trgovine sam dobio obavjest da je uređaj zamjenjen. Trebalo im je isto 3 mjeseca.
Uglavnom , pri preuzimanju me dočekala nova kutija.
Kad sam potpisao servisnu izdatnicu ( na kojoj je stajalo da je uređaj zamjenjen za novi) u kutiji se nekim čudom stvorio stari uređaj. Oni koji je poslan na reklamaciju.
Odmah je usljedila isprika jer "kolega je zabunom novi uređaj stavio u izlog pa je prodan"...tako da je potrebno sačekati dok se treči povuče iz centralnog skladišta.
Tjedan dana poslje ...svi se prave blesavi jer imam izdatnicu da je uređaj zamjenjen pa što ja sad tu hoču.
Zaključak ...rade što žele i kako žele. :-/