View Single Post
Staro 17.10.2012., 16:22   #8
Rino123
Premium
Moj komp

Rino123's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
http://goo.gl/maps/h8A95

Zgrada je ova ravno ispred u koju se gleda. Frendov stan je sa lijeve strane, na vrhu(granica izmedju stanova je tocno kod ovog stupa na kojem su TV antene). Sa lijeve strane zgrade se vidi ovaj izboceni dio zgrade u kojem je frendov stan, za isto toliko je sa druge strane zgrade stan "uvucen" a susjedni, desni stan "izvucen". Garaza je mala zgrada desno dolje, ispod stabala, tocno ispred 2 auta. Ispricavam se sto je slika sa ove strane sa koje se losije vidi ali Google auto nije prosao sa donje strane na kojoj se bolje vidi. Ugl. Kao sto se vidi, zbog visinske razlike i zbog samog polozaja susjednog stana ne mozemo nikako dobit direktnu liniju vidlijvosti izmedju 2 uredjaja, eventualno mozda da dignemo jednu antenu sto vise na taj stup gdje su TV antene, drugu stavit isto na malo poviseni stup na samoj zgradi pa da sto vise smanjimo povrsinu kojom susjedni stan "zatvara" signal.....

Za sad mi je nekako najbolje legla Dac-ova ideja sa ova 2 TP linkova AP-a i posto vidim da svaki od njih prema specifikacijama ima domet do 15 km mislim da taj mali dio zgrade ne bi trebao biti problem i mislim da cemo na kraju ici s tim rijesenjem, ali ipak bi volio jos cut vase misljenje sad kad se situacija moze vidjeti na slici.

I za kraj me jos nesto zanima.... Ako se odlucimo na tu opciju.... Sistem postavljam u point to point konfiguraciju, samo ne znam u koji mod moram postavit antenu u stanu, kao AP sa zasebno konfiguriranom mrezom ili kao repeater gdje bi on samo slao dalje signal iz optiminog rutera?
Rino123 je offline   Reply With Quote