View Single Post
Staro 17.10.2012., 13:46   #5
Rino123
Premium
Moj komp

Rino123's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Znaci USB rijesenja izbjegavati u velikom luku.....

Zgrada je odaljena 20-ak metara ali je router na 5. katu u potkrovlju tako da zracne linije imamo nekih 50-ak metara. Stan je na drugoj strani zgrade i malo je uvucen. Susjedni stan "viri" nekih 3 metra i malo blokira liniju vidljivosti i to mi se cini kao najveci problem. Kabele ne bi smjeli vuc preko susjednih krovova sto nam onemogucava da postignemo da se 2 uredjaja direkno "vide".

E sad.... u Linksu su mi preporucili da pogledam Alfa antene, sa napomenom da toga kod nas nema za kupiti, medjutim naletio sam na ovo http://www.njuskalo.hr/wireless-wlan...-oglas-5093894 , sto mi se cini kao najjednostavnije rijesenje do sad. Po netu svi hvale te Alfa antene i za ovaj model kazu da hvata signal na udaljenostima vecima od kilometra ako su uvjeti dobri, kao sto sam vec napisao, mi nemamo direktnu liniju vidljivosti ali udaljenost je mala i covjek koji prodaje kaze bi to moralo radit bez problema ako antenu stavim na ulaz od garaze. Mene sad zanima isplati li mi se to uzimat ili da riskiram sa 2 vanjska AP-a bez direktne linije vidljivosti?
Rino123 je offline   Reply With Quote