Pozdrav ! Imam pitanje pa ako bi ste mi mogli pomoći :
Sinoć su me zaustavili i napuhao sam 0.94 g/kg ,sto je umanjeno za onih 0.1 g/kg iznosi 0.84 g/kg ,bilo mi je omogućeno da pričekaju sa puhanjem 15tak minuta,odredili su mi trenutno oduzimanje vozačke dozvole na 1 dan ,tj. danas ju već idem podič ,te izrećena novčana kazna od 1500kn i oduzimanje vozačke dozvole na 6 mj ,to mi je prvi prekršaj takvog ili sličnog tipa,a do prije otprilike manje od god dana sam bio zaustavljen zbog prebrze vožnje ,isto se žalio i smanjili mi kaznu sa 1000 kn na 500 kn ,pa me zanima sada kako funkcionira ovo sa oduzimanjem vozačke na 1 dan pa na 6 mj ,sta se dogada ako platim tu kaznu odmah,koliko imam vremena da ju platim,i da li mogu išta postići ako se žalim na kaznu za alkohol ,odbio sam bio potpisati prekršajni nalog i zapisnik,te mi je još uz to uručena naredba o određivanju mjere opreza ??
Sve ovo zvuči ovako navrat nanos pa se ispričavam ako nisam naveo dovoljno informacija,ali apsolutno nista u vezi svega ovoga mi nije jasno,i da student sam i nezaposlen...pa bih vas molio ako mi neko može ovo sve objasniti kako funkcionira ?