Kaj od ovog sa sličice valja? Mislim nije neka prevelika razlika, do sad sam godinama zbog pucanja ADSL veze u samom početku radio na g.dmt, ali nisam previše obraćao pozornost na sve ove pararametre jer je radilo kak spada. Sad nakon 5 godina su digli brizinu na 4mbit i opet mi veza puca...
kad je samo ADSL spojen, bez splittera i telefona i sve uredno radi (i g.dmt i plus), kad sam spojio preko splittera (i dalje bez telefona) pucanja veze nije bilo al se ruter 2 puta unutar 3 sata sam resetirao ondosno system time je počeo brojiti od 0?

Isto tako, SNR up margin je na g.dmt inace oko 19, danas je neobjašnjivo na 9 (kao što je prikazano na slici). Moram napomenut da je na prvoj sličici bio i telefon uključen (zbog toga mislim da je puno ovih errora jer inace baca samo pokoji FEC Down error) + ima dosta šuma u telefonskoj slušalici. Ideje?
EDIT: Stanje sa druge sličice i dalje isto, telefon uštekan preko splittera, za sada 20-tak min bez problema (i CRC/HEC) errora. Hmm.
EDIT2: Čim sam se uhvatio za splitter, malo poravnao žice odmah pun k CRC/FEC/HEC errora

, znači li to da je splitter u banani? Link je i dalje sat vremena bez problema, system i dsl time se podudaraju.