Citiraj:
Autor robi64
ok to sam napravio i sad da još pitam da li je moguće tako gledati film na tv lcd-u a na kompu nešto drugo raditi ali da na tv-u bude i dalje film dakle nekako ga spustiti u tray ili što već a na kompu recimo surfati na netu a da slika na tv-u i dalje bude film a ne ono što je na monitoru od prijennosnika uh mislim da znate što hoću reći da nema možda neki program za to
|
Ok ako još jednom pročitam ovo boldano pišem tutorial

.
Znači u kratkim crtama:
Windows extended desktop:
U driveru se bira proširena radna površina. Ovisi od drivera do drivera međutim pojam se svodi na isto - radna površina se proširuje na drugi monitor. Samim time 2 monitora i tako proširena radna površina znači da aplikacija koja se nalazi na jednoj radnoj površini nema veze sa drugom.
U prijevodu ako gledamo film na tv.u na njega stavljamo player koji puštamo u full screen mode ... na kompu nastavljamo normalno raditi - jedno sa drugim nema interakcije tj. ne smeta. Naravno ako povučemo miša slučajno preko tv.a vidjet će se.
Što se tiče 2 različita zvuka - pisao sam već prije. U pravilu default se postavi na zvučnu, a HDMI izlaz zvuka se postavi u playeru ili obrnuto.
Šta još ... eh da izbjegavajte koristiti "show desktop" naredbu jer ta naredba smanji i prozor od playera (više od par puta sam to napravio svojima

)