View Single Post
Staro 15.10.2012., 20:31   #2136
Forace
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2012
Po wikipediji je G.DMT ADSL to nije čak ni ADSL2 standard !? Što niži standard to veći problemi i manje brzine.

Sad postoje dvije opcije:
a) preskočili su vas pa nisu na centrali promjenili na viši standard
b) fizički je infrastruktura toliko loša da im se ne isplati stavljat ništa više

@Burko: iako možda ruter dopušta promjenu to je nešto fizičko što t-com tehničar mora promjenit u centrali - bar je tako bilo u mom slučaju.

@Omerta: Fulo si moju poantu. Nije stvar da li ti stvarno želiš/možeš kupit veću brzinu drugi prijemnik ili nešto treće. Poanta je da iskažeš interes za to te na taj način dođeš do informacije / eventualno akcije (ako je moguće) da ti omoguće tih famoznih 4 koje vjerojatno možeš dobit, ali eto zbog njihovog nemara ih možda nemaš.

Inače u mom slučaju je bilo sljedeće:

Dok maxTv nije radio imao sam 4 čim bi se upalio to je padalo na 3.8, 3.5 ovisi kak je bilo raspoloženo. Grešaka na liniji je bilo malo more. Ukratko zvao SZK sa istom forom za nadogradnju i reče ona tamo da eventualno mogu uzet 2 brzinu ali je to upitno jer imam Maxtv ... kao niska propusnost linije. Inače centrala mi je preko puta, a kablova ima možda 300m max ... ma i da je 400. Reko ajd dobro.

Frend u sličnoj situaciji udaljeniji, problem rješen nadogradnjom na 2+ (tehničar radio naravno).

Zovem ja opet SZK, tehničar došo izmjerio liniju i ustanovio da je i kod mene isto ADSL2 (nije da to nisam pročito u ruteru al ajd) i otišo u centralu promjenit me na 2+.

Nakon toga restart rutera te linije i vidi vraga problema više nema. A trenutna propusnost linije mi je preko 20 (bar mi je tak reko zadnji tehničar), vele da mogu sad imat i 2 MaxTv.a .

U konačnici: razmislite malo zar zaista mislite da su oni svaku paricu nadogradili na maksimalni mogući standard itd. ? Šta je lakšte (i jeftinije) napisat DO i time se pokrit nego ispunjavat i nadograđivat svu infrastrukturu? U krajnjoj liniji i na centrali je neko ograničenje tako da vjerojatno nadograđuju djelomično ili po potrebi.

Opet s druge strane možda se zaista nalazite sa još XY korisnika te nije moguće više progurat po tim paricama bez nadogradnje centrale, to je vjerojatno slučaj kod D1viry.a - kad cijela ulica upali sve šta ima jbg.a ak je to max ... imaš problema.
Forace je offline   Reply With Quote