View Single Post
Staro 13.10.2012., 21:42   #958
Forace
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor ..::Matej::.. Pregled postova
Pozz, trebao bih savijet u vezi trenutne konfe i eventualne kupovine nove. Da li se isplati mjenjati trenutnu konfu (cpu, mbo, ram) za nesto novije (ddr3, i5 i prikladnu plocu) ? Ostavio bih graficku, hardove i napajanje ako moze. Kasnije bi mozda jos kupio SSD disk.

Glavna namjena racunala je obrada fotografija, vrlo cesto jako puno njih. Rijetko obrada videa. Ponekad igram i igre tako da mi je i to bitno.

Nekako okvirno sam slozio nesto za 3800kn, cpu oko 1500, ploca 1500kn i 16gb rama 800kn. Ne kuzim se bas u ove nove komponente tako da
Moj savjet ti je: prvo kupi SSD, ionako si ga kasnije mislio kupit ... ugradi ga u sustav, instaliraj/prenesi OS na njega ... programe.

Nakon toga probaj malo komp vidi da li te zadovoljava, ako ti je i dalje prespor nije to to ... onda mjenjaj platformu.

Sličnom analogijom sam ja krenuo (imaš moj post negdje prije) ... uglavnom stao sam na SSD.u koji je nažalost još u starom laptopu jer sam išao vidjet "kako će radit u laptopu" .... sad ne želim više vraćat u laptop mehanički disk.

Obradu fotografija bi ti SSD mogao fino ubrzat. A i ne znam što ti je sporo u obradi, da li ti puno radi po HDD.u ili ti baš zakuca proc?
Forace je offline   Reply With Quote