Problem - Intel Storage driveri nH67 ploča
Pozdrav,
složio sam si mini makinu:
LianLi PC-Q07 - ECS H67H2-I - i3-3220 - 2x 4GB Corsair Vengeance Low Profile DDR3-1600, CL9 - OCZ Silence MkIII 400W - VTX3D HD7750
i glavna zvijezda OCZ Vertex 3 128GB i imam stari WD Caviar Green 2TB s starim podacim/profilima
Problem:
u BIOSu je postavljen AHCI, oba diska se uredno vide, instalacija Win7 x64 s MS integriranim AHCI driverima prođe OK...
počnem napucavati drivere i kad stavim bilo zadnje Intel Storage drivere 11.6.0.1030, bilo da instaliram drivere s ECS stranica, nakon restarta ne vide mi Windowsi WD disk u Exploreru,a kad pogledam u Device Manageru vidi mi neki DATA2 disk, a Vertex mi je prepoznat kao SCSI - naravno u BIOSU je AHCI postavljen...
isto ako i prilikom instalacije Windoza učitam f6flppy-x64 AHCI/RAID Intel drivere (ili s ECS stranica) samo me odmah dočeka u Windowsima takvo stanje - bez WD diska a Vertex je SCSI
Sad dižem sistem samo s MS AHCI driverima, ali me muči to ponašanje "veličanstveno" pouzdanog Intela (nikad, ali baš nikad nikakve zaje.... s AMDovim chipsetima i driverima oko AHCI/RAID instalacija)
Ima li tko rješenje jer guglanje mi nije pomoglo...