View Single Post
Staro 11.10.2012., 00:59   #261
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Za mene ne postoje ugodne slušalice.
Postoje samo manje i više neugodne. A probao sam bar 5 vrhunskih headseta koji "obećavaju" "ugodnost"

Na kraju dana, ipak je to komad plastike i kože/spušve koji bude na tvojim ušima, tak da ugodno ne može biti nikako
(filozofiram sad, ali ako nemaš slušalice, onda je to neutralno, ugodno bi trebalo biti nešto što je bolje od neutralnoga, a to sigurno ne može biti komad plastie i kože stisnut oko ušiju )

Za mene, sve su slušalice neugodne, razlika je samo između onih manje i više neugodnih.

Što se tiće preporuke, kod nas, za te novce, definitivno neke Plantronics, nisu uopće loše, makar su poznate po pucanju plastike, no ništa strašno.

Ako imaš vremena pričekati, onda trk na e-bay i uzmi Steeleries Siberia V2, idu za 40 $ kod kineza (original su, u to nema sumnje, vjerovatno "ispale iz kamiona" ali dolaze kao bulk, dakle samo headset sa kablom, ne dobiješ USB zvučnu i produžni kabal za slušalice i mikrofon)

Slušalice su super. Fenomenalno izgledaju, imaju mikrofon na izvlačenje, kvaliteta zvuka je odlična, lagane su. Najmanje neugodne od svih koje sam probao.
Definitivno preporuka. + što su to vjerovatno najpopularnije slušalice koje postoje.

Jedino što bi moglo izazvati problem je malo kraći kabal od headseta, pošto ne dolaze sa ovim svojim produžnim, pa ih vjerovatno nečeš moći ukopčati direkt na zvučnu, ali na front panel bez problema dokuče.

Ja ih držim ukopčane u Razer Lycosi koja se preko pass-througha spojena sa zvučnom pa mi to ni kraći kabe ni najmanje ne smeta.