Sastavljam komp iz apsolutne nule koji bi najviše služio za gaming + sve ostalo. Planiram overclokirat procesor na veci takt na kojem bi stajao 24/7. Nakon godinu/godinu i pol kada ova generacija grafičkih postane koliko toliko jeftina, planiram uzetu još jednu istu polovnu i ubosti je u sli. Za sada sam okvirno na ovome:
PROCESOR: i5-3570k
S obzirom da planiram ovu konfiguraciju držati najmanje 4-5 godina, ovaj mi se proc nekako čini kao najbolji. Uz dizanje na neki veći takt nadam se da neće postati bottleneck u kobinaciji sa dvije grafičke.
MATIČNA: Gigabyte ga-z77-d3h
Nisam 100% siguran za ovu, najviše sam je izabrao zbog dobrog iskustva sa gigabyteom. Da li je dobra u kombinaciji sa ssdom, ili je bolje neku drugu uzeti?
MEMORIJA: Okvirno izabrana ova zbog povoljne cijene. Da li se isplati uzimati memoriju većeg takta? Da li je bolje nekog drugog proizvođača?
GRAFIČKA: gigabyte 660 OC
Po testovima je best buy trenutno. Mala potrošnja, tiha, mrvicu slabija od Ti verzije, a dosta jeftinija. Gigabyte verzija iz istoga razloga.
DISK: ocz vertex 4 256 GB
Već imam eksterni disk, tako da bi mi ovaj ocz bio jedini sistemski koji bi mi u potpunosti zamjenio klasični.
NAPAJANJE: Bacite prijedlog, za ovo stvarno neznam
KUČIŠTE: Thermaltake armor a90. Ako ima neko bolje, tiše, dajte prijedlog. Izgled nije toliko bitan, glavno da je crno

. Važno je da bude što tiše!
MIŠ: Logitech g400
Tipkovnica: Logitech media keyboard k200. Za nju nisam još siguran, bacite neki prijedlog.
MONITOR: U igri je IPS, zasad se mislim između njih par, okvirno oko 1500-1800kn će ispasti.
Zvučnici: zasad genius hf800a, također može neki prijedlog.
Okvirno ispada oko 10000.
Važno je da konfiguracija bude u max dva dućana s obziorm da će se uzimati preko firme.
Hvala