Pozdrav ekipa,
Nisam pravnik ali sam malo pregledao članke 41-48 i oni nemaju puno veze sa ovim slučajem jer se odnose isključivo na oblik komunikacije kupac-prodavatelj, raskid ugovora od strane potrošača (ne trgovca kako je u ovom slucaju) i rokova za obavijesti i zalbe.
No međutim ono sto mi je zapelu u oko u ovom zakonu je clanak 52:
(1) Trgovac je dužan ispuniti ugovor o prodaji robe ili obavljanju usluge sklopljen na daljinu u roku od 30 dana od dana kad mu je potrošač poslao narudžbu, osim ako su strane drukčije odredile.
(2) Ne ispuni li trgovac ugovor u roku, pa makar i zbog toga jer naručeni proizvod nema na zalihi ili nije u mogućnosti pružiti naručenu uslugu, mora potrošača o tome obavijestiti, a potrošač može, po svom izboru, izjaviti da raskida ugovor ili ostaviti trgovcu primjereni naknadni rok za ispunjenje.
(3) Odluči li se potrošač, u slučaju iz stavka 2. ovoga članka, raskinuti ugovor trgovac mu je dužan vratiti plaćeno što je moguće prije, a najkasnije u roku od 30 dana otkada je nastupilo zakašnjenje, uvećano za zatezne kamate po kamatnoj stopi poslovne banke trgovca za oročene štedne uloge na tri mjeseca za cijelo razdoblje, računajući od primitka pisane obavijesti o raskidu do isplate.
Zao mi je, ima za citat, ali ako ste kao u mom slucaju dobili voucher znaci da imate ugovor sa prodavateljom i samim time imate pravo odrediti kako će se ovaj slučaj riješiti za vas individualno.
Nadam se da ce ovo malo pomoći, kako sam rekao u prijašnjem postu, spreman sam za pakao hrvatskog pravosuđa, koliko od vas je spremno na ovaj korak.
Ako vas ima jos koji bi se zezali sa sudom, bilo bi dobro organizirati skupnu tužbu.
Lijepi pozdrav,
Mario