View Single Post
Staro 10.10.2012., 10:20   #3
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Zapeo sam na tome da se zapravo razmišljam treba li mi balansirani output ili ne.
Previše razmišljaš

Moj savjet bi ti bio da odeš u Čipoteke i kupiš sebi nekakav običan mikrofonski kabel. 5 metara Taskera C260 bi te trebalo doči možda 50kn. Usput uzmeš veče mono banane (TS / Tip-sleeve) , 2 činča (RCA konektora) te onaj razdjeljnik, mini stereo jack na 2xRCA. U biti taj razdjeljnik mi ne zvuči kao pametno riješenje jer kad na to spojiš 2 činča sve nekako izgleda kao da češ odvaliti izlaz na što je uštejkano ali nije to ništa što malo selotepa ili gumica za kosu ne može riješiti.
Uglavnom , napraviš sebi kabel i probaš.
Iako zvučna u računalu a pogotovo onboard zvučna nije idealan izvor zbog raznih parazitskih signala , nebi te trebale mučiti nikakve smetnje...pogotovo ako te kabele držiš dalje od strujnih. 2-3 metra nije nekakva dužina koja traži balansiranu vezu no ako budeš imao nekakav problem , onda sebi kupiš nešto sposobno za balansirani izlaz , i 2 para odgovarajučih konektora , precvikaš konektore s napravljenog kabela i zalemiš nove pa spojiš.

btw, s balansiranom vezom ide i 6db više gaina te samim time i manji headroom...a važno je i spomenuti da XLR ili TRS konektori na uređajima ne znače uvijek internu balansiranu izvedebu...