Nije poanta u količini kod indeksiranja nego u frekvenciji. Indeksiranje non-stop piše nešto, osvježava bazu itd.
Uostalom: nitko ne kaže da je nužno gasit indeksiranje ista stvar je sa hibernacijom ili page filom.
Recimo meni na laptopu trenutno hibernacija treba jer imam tendenciju nastavljanja rada tamo gdje sam stao i ne pada mi napamet gasit ju, a unutra je vertex 4.
S druge strane netko tko koristi aktivno indexiranje normalno da ga neće gasit, al ak ga ne koristim ugasit ću ga.
Ili recimo stavka: deaktivacija event logiranja. Ako imam stabilan sustav i ne radim ništa po njemu, ok ugasit ću ga. Ali ako nešto petljam po hardweru / softweru - pa da si gasim logiranje eventova - pa nisam lud.
Dok recimo defragmentacija i prefetch zaista nemaju šta radit na SSD.u jer se kosi sa čistom fizikom

.
Tak da ukratko osobno bih rekao da postoje zaista nužne i opravdane stvari u vezi SSD.a, a ima i ovih optimizacija koje već zadiru u korisničko korištenje pa je više "primjeni prema korisniku" nego "mora se".