View Single Post
Staro 19.05.2005., 20:39   #18
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Oko čeg se vi ljudi pjenite? Gradnja je biznis ko i svaki drugi. Ima jedna informatička firma na maksimirskoj prek puta dublin puba. Uletim ja unutra i pitam za grafu i tip mi veli cifru da ti oči ispadnu. Odem u links i kupim grafu za pun kurac manje para. Poslije gledam cjenik na netu od te firme na maksimirskoj i skužim da im je sva roba dosta skuplja nego drugdje. Al kaj? Skupi su, nebum kupoval kod njih nego negdje drugdje, zdravo i doviđenja. Nebum se svađal u dućanu spikom: KAAAAAAJ?!!! Ja tu grafu mogu kupit u linksu za 250 kn manje! E TO TAKO NE IDE!!! Kad se gradi kuća, uzme se više ponuda, izabere se najbolja i kraj priče. Zna se šta je ugovoreno (najbolje je napismeno ugovorit), zna se šta je napravljeno van ugovora i to je to. Spike stila "to je obični fizički rad, ja imam tri fakulteta a radim za siću i sl." padaju u vodu. Ak si tak pametan onda si i sam napravi krov, fasadu ili šta već bilo. Ili prijeđi u građevinare pa i ti mlati paru. Ja jesam građevinar i imam četvero ljudi ispod sebe. Ti ljudi rade po 10, 11 pa i 12 sati ak je hića. Rade, narade se al i zarade. Ja zadovoljan obavljenim poslom, oni zaradom. Kad nekom dam ponudu a on veli skupo, ja popričam s čovjekom, platim piće i rastanemo se u dobrim odnosima. Al najjači su mi oni koji me zovu doma i deru se kaj je meni, ima on ljude koji bu radili jeftinije, kolko ja mislim zaradit... Takvima velim da si uzmu onda te majstore i poklopim slušalicu. Nekima sam skup nekima sam povoljan. Al s obzirom koliko posla imam, mislim da nisam skup, mada to prepuštam strankama na razmatranje. Ja i moja obitelj dobro živimo ali i moji radnici i njihove obitelji dobro žive. Zašto bi netko od njih samo zato što je završio građevinsku živio od 2000 kad može od puno više? Ali ne zaboravite, ti se ljudi zaista NARADE. Neka se nitko ne osjeti uvrijeđenim.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F