View Single Post
Staro 06.10.2012., 21:40   #1
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Mechwarrior Online

Evo, posto je NDA sluzbeno ukinut vrijeme je otvoriti thread za ovu odlicnu nadolazecu igru.

Mechwarrior Online (skraceno - MWO) je nadolazeca free to play akcijska simulacija pogonjena CryEngine 3 koju razvija Piranha Games. MWO je smjesten u poznati i slavni Battletech Universe i nasljednik je legendarnog Mechwarrior serijala igara.

Developeri su obecali da ce pratiti originalni Battletech kanon i da ce igra sadrzavat samo one stvari koje su sluzbeno u kanonu, i to poredano kronoloski.

Igra je real-time i jedan dan u real worldu je jedan dan u igri. 01.01.2012. u igri je 01.01.3049. i od tada timeline krece. Zasto je to bitno ? Zato sto, kako vrijeme odmice, nove tehnnologije bivaju dostupne i inkorporiraju se u igru.
Mozete igrati na strani bilo koje od "Great House-a", osnovati placenicku korporaciju ili jednistavno biti Lone Wolf. Ovisno od toga sto izaberete odredjeni Mechovi, oruzja i tehnologije (ne)ce vam biti dostupni.

Nakon mjesec dana sudjelovanja u closed beti iskreno mogu reci da me je igra odusevila. Inace sam fan Mechwarrior setupa ali i bez toga igra stvarno obecava.

Evo jedan fan-made video:

Sudjelovao sam i u Alpha2 testiranju Hawkena i osobno mi si puno vise svidja MWO. To je, naravno, potpuno subjektivna ocjena posto te dvije igre nude dva potpuno razlicita pristupa igranju. Ako povucemo paralelu sa nekim FPS naslovima mogli bismo reci da je MWO kao ArmA a Hawken kao CoD, pa komu sta pase.
U MWO-u, za razliku od Hawkena, skoro pa nema mjesta individualizmu u borbi. Tko ide sam bilo sta napraviti obicno biva okruzen neprijateljskim Mechovima i raznesen u komadice prije nego se snadje.
Ovisno o preferencijama, mozete igrati ono sto vam najvise odgovara: laki Mech izvidjac, medium brawler, teski "rasturac", sniper ili mozda long range missile boat. Svaka uloga ima svoje prednosti i mane i svaka uloga zahtijeva drugaciji pristup igri.

Da ne duljim, trk na www.mwomercs.com po vise informacija.