Tema: Torchlight 2
View Single Post
Staro 06.10.2012., 17:03   #153
potemkin.hr
Akutna lijenčina
Moj komp

potemkin.hr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor ivan77 Pregled postova
Krivo smo se razumije , RUNIC kao takav ne vodi istu vrstu reklame kao Blizzard.
Pogledajte sve veće tematske forume, socijalne mreže i ostalo na temu igara. . Gotovo na svakom od tih mjesta postoji skupina "diskutanata" koja sa jednakom strašću brani i veliča T2 (što je donekle razumljivo za fanove) i sa potpuno jednakom strašću i, mogu reći, bez pretjerivanja, mržnjom istupa prema D3.
Isto vrijedi i obrnuto, čitaj samo npr. Runic forume (iako ima toga svugdje).
Koliko ih fanatično brani TL2, još više ih brani D3, tako da ti ovo pada u vodu...

Citiraj:
Autor ivan77 Pregled postova
Naravno, da to nije ni slučajno ni spontano.
Riječ je o tzv. "pisanju po nraudžbi/liniji".
Znam ja dobro koliki je RUNIC u odnosu na Blizzard, ali isto tako prepoznajem "modus operandi" raznih vrsta porpagande kad ih vidim. Zna dobro RUNIC da ne može parirati sa TV oglasima i spotovima. Ovdje je u pitanju "gerila marketing". I to je jasno svakom tko malo pogleda cijelu situaciju "iz tlocrta".
Jasno da se reklamiraju preko social medija i intervjua, kad su efektivno najjeftinije metode, a daju efekt. I ja bi tako da sam na njihovom mjestu.
Vezano uz "pisanje po narudžbi" - to si mislio plaćene recenzije ili šta?
Sumnjam da imaju love platiti svakom gaming portalu/časopisu za pozitivni review, dok gamerima ne moraju plaćati da bi širili glas da je dobra igra, fanboyi to rade besplatno.
Ili je možda moguće da su izbacili van dobru igru koja se jeftino prodaje? Jedan dio Diablo playerbasea se je i prebacio na Torchlight jer je očekivao nešto sasvim drugo od Diabla, dok su u TL-u dobili ono što su očekivali.
potemkin.hr je offline   Reply With Quote