kak sam i sam ponosni vlasnik(jos nedovrsene !) hize da vam i ja reknem 2-3 bisera majstorska...
pocel ja davne 89-te,skupilo se 6-7 iljadi Markona, zemlju je dedek doniral, pa ono ,ajmo se kuciti.....ahaaa..
kak sam stel sve po PS-u pribavil sam sve dozvole ,dokumentaciju a bogme i projekt kuce sa specifikacijom materijala i radnih sati....
majstore kad trebas il mozes sa svjecom trazit il im [platit kolko traze....,ajde nadem zidare po preporuci od suseda, dogovorimo postenu cijenu-aka ne po m2 niti po danu, nego po zavrsenom poslu...ajde, dode i taj dan, posel pocel, gradi se Ytongom po preporuci(opet) suseda arhitekta sa visegodinjim stazom u gradnji i td... on to sve proracunal, da bu on pomogel nadzirat i suflirat ak zapne jel majstorima zidarima i to......
joj,deca kaj su ti "majstori" meni poceli delat...kak se ak niste upoznati Ytong -oliti po domace Siporeks ili plinobeton ljepi sa ljepilom za keramicke plocice te se nakon mocenja bl;okova tanko ,nazubljenom lopaticom nanosi i spaja , posel je cist b,brz i precizan, spaga na krajnjem bloku cuda radi,ali avaj !!! zidari su za prva 3 reda Ytonga potrosili 25 vreca(aka -50 kg siprokolx25!!!!)ljepila i ...Gazdaaaa, nema vise mortaa!!!WTFUCKIN.......debili su poceli nanosit ljepilo debljine morta, nisu mi urezivali coskove za betonske stupove, nego ostavili otvoreno( sto je totalna glupost jel onda dolazi do pojave toplinskog mosta, gdje zimi radi razlike u temperaturi zida dolazi do pojave kapilarne vlage, gljivica i inog, a najljepse dolazi tek na kraju...) i da ne duljim , zasrali motku do kraja!, dok smo se mi vrnuli iz ducana kreteni su mi unistili materijala za 1500 dm i sjebali mi zivot u pocetku!!
btw, dok ja nisam to sve sabral, reko, kolko TO kosta.., skinuo trosak sjebanog materijala, nahranil ih i liepe poslal dime....
i kaj, veli mi tast, pa nisi ti veci tenkre od njih da to nebus sam znal i mogel zazidat, bus pital suseda arhitekta kad zapnes i peri misko!!
i ja ga poslusal.., jes da sam se najebal ko mali Mujica, al mi nije zal, znam da sam delal sebi i ak sam kaj zajebal, mogu se samo na sebe ljutit..a ne da mi se nekakvi fuseri uce na mojoj sirotinji i jos da ih placam za to.....
tak da, nije dvorac ,al je mojih ruku djelo, i ja sam sretan i zadovoljan( jes da me male ,jel ,jebu kriza i to, al kad zamislim da mi neko nosi vrecu penez od mene za par dana fusarenja....: nono : : nono : : nono : : nono : )
uzmi jednog Pravog majstora i nabavi par deckiju iz susjedstva a za ostatak love napravi jos 2-3 wifi Noda okolo naselja..