Citiraj:
Autor M.U.P.
o se tice kruznog.. ja sam komentirao normalne situacije, ne situacije koje odskacu od vecine, a na kojima mnogi vole pametovat..
ukoliko je vecina rotora bez trokuta onda isprika i zahvala sto ste me unaprijedili kao vozaca..
|
Ne postoje normalne situacije, ne postoji default template za kruzni tok, kao ni za koje drugo raskrizje. Postoji situacija na terenu.
Citiraj:
Autor M.U.P.
tocno.. i vecina nas ce upalit zmigavac jer je to pol sekunde posla i nemoze stetit, al nije obavezno (90% sam siguran 
a razlog je jer nema tko oduzet prednost..
|
Moram li opet citirati jebeni clanak 43. i 44. jebenog zakona o jebenoj sigurnosti u jebenom cestovnom prometu?
Prvo, mozes oduzeti prednost drugom autu koji dolazi po toj istoj cesti s pravom prolaska. Npr.
na ovoj slici jedinica bi oduzela prednost trojci da skrene bez zmigavca.
Drugo, postoji razlika izmedju obrnutog trokuta koji znaci da moras propustiti vozila koja imaju prednost i znaka stop koji kaze da izricito moras stati. I to bitna razlika.
Opet, pogledajmo
ovu sliku: zamislimo da auta broj 1 nema i da 3 zeli skrenuti desno. Kako ce 2 znati moze li obaviti svoje skretanje ulijevo ako 3 ne da zmigavac desno? 2 ce pretpostaviti da 3 ide ravno i stati ce. I nastat ce krkljanac. Sto nije bila namjera. Ako 3 da zmigavac desno onda ce 2 znati da moze obaviti svoje skretanje bez zaustavljanja i promet ce se nastaviti neometano. I tako ce jebeni znak obrnutog trokuta obaviti svoju svrhu. Jer da je tamo bilo potrebno da se bezuvjetno stane onda bi netko nakeljio znak stop.
Nema ti ni tko oduzeti prednost ako s ceste skreces u svoje dvoriste (desno skretanje, da budemo precizni) pa ipak moras dati zmigavac. Davanje zmigavaca nema veze s time tko ima prednost, davanje zmigavca je obavjestavanje ostalih sudionika u prometu sto namjeravas napraviti.
Ne mogu vjerovati da nekome treba to objasnjavati.
Citiraj:
Autor rodney
Meni je jasno dat zmigavac kad skrecem s glavnom, al problem je sto
bi ga morao dat i ako ides ravno jer se odvajas sa glavne, pa to moze unijet vise konfuzije nego koristi.
|
Isuse Kriste. Meni se place.
Citiraj:
Autor D1viry
Nemam sad vremena istraživati zakone, a i na mobitelu sam, pa me nemojte popljuvat odmah. Malo ste mi kontradiktorni. Zašto bih ja obavještavao nekog da ne namjeravam skrenuti?
|
Tko je rekao da moras obavjestavati nekoga da
ne namjeravas skrenuti?