Znam...znam...dolazim samo kad mi zapne nesto sto ne znam sama rijesiti...
Jer znam da cu tu sigurno nac pomoc..
Imam problem..
Laptop..inspiron 1525 dell.
Imam 4 particije, 2 su za storage, a 2 za 2 OS-a i to wind 7 i 8.
PAr dana mi se lap sam ugasi i pojavi se plavi ekran onaj sa slovima

, zatim se sam restarta i sve ok.
Jucer je nestalo struje, kad sam ponovno palila nije htio da se podigne, vec sam imala onaj crni ekran, na kojem pise Windows..ispod vrti al nista se ne dogada..pa se pokusa restatat i pode opet isto al tada imam samo crni ekran koji samo stoji. I ugasim..al mogu samo tako da izvadim bateriju ..tj da mu power charging prekinem. I opet i opet..
pokusavala sam dugo da upadnem u bot da uradim repaire ili new instalaciju i nekako jedva uspijela uc, repaire na 7..poceo al zapeo i opet ugasila.
Da preskocim pricu koliko sam opet pokusavala...uglavnom uspijem jos jednom al ovaj put sam odlucila instalaciju posve novu dvd wind7, i pokusam instalirati je preko particije gdje je bila wind8. kad sam dosla do onog dijela da odaberem particije
ocitava mi sve particije ..cak i moje osobne nazive za njih, i ukupan i free space..sve ok..ali za particiju gdje je 8 pise samo primary partition i space i free space ista vrijdenost..tj kao da je prazna.
Ok..kliknem na format..pokrenem instalaciju i ide...recimo..
sve je radilo naoko ok do dijela instralacije kad su se pocele pojavljivati razlicite informacije...npr..deleting neki erori i svasta jos...,
recovering neki fajlovi..,
unreadible neki fajlovi..i famozni recovering orphaned files..i to trajeeee..
nasla na you tune..to izgleda ovako...
http://www.youtube.com/watch?v=fMymQ1QJK0U
I pustila sam ipak da ide do kraja..i na kraju naravno prozor da ne moze..
Ali nakon toga se lap pali i imam bot prozor..tj onaj koji mogu odabrati u koji OS cu...i tu imam staru 7icu, 8icu, i novu 7icu..ali na koju god udem ne moze..samo stoji..vrati se na opcije da izaberem ono safe mode..statr wind normaly itd...i od toga sta god da odaberem nece.
i pokusam opet botat..novu instalaciju i sad problem ne mogu vise botat..tj ne nudi mi vise ono bot sa dvd i ostalo..vec se uvijek vraca samo na ovaj da izabarem koju cu particiju.
Uglavnom..ocajna sam..jer na onim particijama gdje je storage imam dosta toga sto moram sacuvati...cak 2 vazna foldera na C tj na wind7 part.
Ako tko ima ikakvu ideju sta da radim..da bar spasim fileove..spasicete mi zivce...
Ma ne trebam ni rec koji je osjecaj..do suza...